צה"ל יקבל ללא תשלום "כמות גדולה של מערכות MLRS" מעודפי הצבא האמריקאי, כך לפי דיווח של האתר הביטחוני "דיפנס ניוז". לפי הדיווח, המערכות ימסרו לצה"ל אחרי שיעברו שדרוג, והעסקה, שצפויה לעבור את אישור הקונגרס בקרוב, תבוצע מכספי הסיוע האמריקאי. עסקה זו מצטרפת לאחת נוספת שנחתמה לאחרונה, במסגרתה יקבל צה"ל 2,400 רכבי האמר, גם הם מעודפי הצבא האמריקאי.
המערכות שצפויות להגיע לצה"ל ישדרגו באופן משמעותי את מערך הטילים של ישראל מבחינת כמותית וגם איכותית. אומנם המערכת נמסרת בחינם אך עלות השדרוג צפויה להגיע, כך על פי מקורות בארה"ב, ל-100 מיליון דולר. עוד מציינים מקורות בישראל שהרקטות של המערכת לא יהיו 155 מ"מ של האמריקאים, כי אם יהיו רקטות ישראליות אשר יעברו הסבה לשימוש ממשגרי ה-MLRS.
ה-M 270 MLRS (מנתץ בשמה הצה"לי), הינה מערכת רב קנית לשיגור רקטות מסוגים שונים. ניתן לשגר ממנה רקטות עם ראשי קרב שונים בהם נפיץ, מונחה נ"ט ומצרר. הרקטות מגיעות לטווח ממוצע של 70 ק"מ תלוי בסוג, וניתן לשגר ממנה 12 רקטות בפחות מדקה. אחד היתרונות שלה זה הניידות ויכולת הפעולה העצמאית של כל משגר, לכל משגר שכזה יש טווח פעולה של מאות קילומטרים. מלבד ישראל וארה"ב ניתן למצוא את המערכת הזו גם בצרפת, גרמניה ובריטניה.
המערכת הזו הגיעה לישראל ב-1994, אולם את הירי המבצעי הראשון הם עשו במהלך מלחמת לבנון השנייה. את המערכת מפעיל גדוד רעם של התותחנים ובמלחמת לבנון השנייה הם היו אחראים לחיסול של עשרות מחבלים, כמו גם משגרי קטיושות שירו לעורף הישראלי. במלחמה זו הם גם ספגו ביקורת עולמית אחרי שהפעילו ראשי קרב עם פצצות מצרר, לפחות 1,800 רקטות. לפחות 24 אזרחים לבנונים נהרגו מאותן פצצות קטנות שנשארו בשטח.