עם ארבע רגליים, יכולת נשיאת משקל של181 קילוגרם והשקעה כספית של 32 מיליון דולר, ה-LS3, הרובוט החדיש של צבא ארצות הברית, עושה כמה צעדים גדולים אל תוך שדה הקרב המודרני. כך מדווח האתר "Armed Force International".
לפני שנתיים וחצי ייסדו הסוכנות האמריקאית למחקר ביטחוני מתקדם (DARPA) וכוחות המארינס, יחד עם היצרנית, בוסטון דינמיקס, את פרויקט עיצוב "הביגדוג" – רובוט צועד על ארבע שיישא את הציוד הדרוש לחוליות לוחמים בשדה הקרב. לטובת הפרויקט הוקצו 32 מיליון דולר, כשהדרישה העיקרית מהפיתוח הייתה יכולת שרידות בכל תנאי שטח.
"שילוב בין פיזיות של פרד לאינטילגנציה של בעל חיים מאולף"
השבוע הציגו המפתחים את פרי עבודתם המאומצת, שהולידה דגם משופר של הרובוט הקיים כבר בשימוש. בהצגת האבטיפוס הוצגו יכולותיו המשופרות שכוללות הליכה, הליכה בקצב מהיר וריצה. יכולת נוספת שהוצגה היא ההתמודדות עם מצב של התנגשות בעצם או נפילה. כאשר זה קורה, הרובוט יודע לקום בכוחות עצמו, ולחזור למלא את המשימה כאילו כלום לא קרה.
מבחינת המפתחים החזון היה שאפתני במיוחד. "שילוב בין יכולת פיזית של פרד לבין אינטלגנציה של בעל חיים מאולף", כך אומר סא"ל ג'ו היט, מנהל DARPA. הפיתוח, שיצא לשטח לראשונה בתחילת 2012, עבר מספר שינויים על פי צרכים שעלו מהניסויים שנערכו בו, ועל פי דרישות המארינס, שעתידים לקבל אותו לשימושם בשדה הקרב לכשיושלם הפיתוח.
יכולות נוספות בהן מתפאר הרובוט הם: שימוש בטכנולוגיית ניווט GPS ומחשב שמכווין אותו. כאשר הרובוט נושא ציוד, הוא מסוגל לגמוע מרחק של כמעט 40 ק"מ בין תדלוק לתדלוק ולתפקד למשך 24 שעות ברצף. בנוסף, הרובוט החדש שקט פי עשרה מקודמו, מה שהופך אותו למבצעי יותר ומאפשר ללוחמים לנהל שיחות שקטות גם כשהם לצידו.
>> נושמים צבא? לסיפורים הכי מעניינים, הצטרפו לפייסבוק של פז"ם
אחת מגולות הכותרת שנושא הרובוט הזה היא יכולת התמרון שלו, ממהירות איטית ומדודה למהירות גבוהה יותר דהרה, ואפילו ריצה בקצובי זמן קצרים ביותר. בנוסף לכך לרובוט מנגנון תיקון עצמי במידה ומתרחשת תקלה בדרך.
האם יש סיכוי שיגיע לצה"ל?
לא ידוע לנו אם הצבא הישראלי מתכנן לרכוש רובוטים שכאלו, אבל מה שכן ידוע הוא שהצבא עושה שימוש בבהמות משא שמראות אמינות רבה בשדה הקרב (עד כה לפחות).