עוד השנה יגיעו לישראל זוג צוללות מתקדמות מסוג דולפין ואחת נוספת תגיע שנה לאחר מכן. בצה"ל לא ממהרים לשחרר פרטים ותמונות על היכולת של כלי המלחמה המסתורי הזה ובינתיים אנחנו יכולים להתרשם מהמעט שקיים. בסרטון הבא ניתן ללמוד מעט על החיים בצוללת ישראלית. שימו לב לעבודת הצוות, למערכות הרבות ובעיקר לצפיפות. חלק מאנשי הצוות מספרים על אחוות הלוחמים והעבודה הקשה שהם מבצעים הרחק מהבית ומזרקורי התקשורת.
הגרמנים נחשבים למומחים הגדולים בתחום הצוללות. הם גם אלה שבונים את הצוללות הישראליות על פי דגמים שלהם כמו ה U-212. בסרטון הבא ניתן להתרשם מהצוללות בצי הגרמני ואף משלבי הבנייה של הצוללת. אפשר להתרשם גם מהתמונות המרשימות של הצוללת מעל ומתחת לפני הים.
ואם כבר תמונות יפות קבלו את אחת מהצוללות של הצי האמריקאי ביום אימונים שגרתי.
אי אפשר לדבר על צוללות בלי להתייחס למפלצות של הצי הרוסי. הטייפון נחשב לאחד מהדגמים הגדולים ביותר בעולם ועל הסיפון ניתן למצוא טורפדו, מערכות סונאר מתקדמות וכמובן שהרבה מאוד נשק גרעיני שיכול להשמיד את כל העולם.
נראה שבזכות הגודל הזה הרוסים יכולים לאפשר לעצמם להציב כמה מתקנים שנועדו לרווחת הצוות. זה כולל בריכה קטנה, האמת שנראה שיש בה מים מעופשים, סאונה ומועדון כושר. הפלגה של צוללת רוסית יכולה להימשך מספר חודשים ונראה שהחבר'ה מעבירים את הזמן במשחקי שח סוערים.
וככה נראים החיים הטובים על צוללת הצי האמריקאי מיסיסיפי. ים כחול ודולפינים שקופצים מול החרטום ממש כמו בסרטים. כמו שזה נראה שם מעדיפים להעביר את הזמן עם המשחק המוכר צוללות וגם מקומו של הפוקר לא נפקד מההווי.
אבל בואו נגיד את האמת: אין להם הרבה זמן פרטי והם תמיד בפעילות מבצעית. מה שכן, מהסרטון הבא שצולם במהלך אימון על צוללת אוסטרלית, ניתן לראות שגם שיא האקשן מתנהל בצורה מאוד רגועה. די מזכיר לנו את המרדף אחרי אוקטובר האדום של טום קלנסי, אבל לא מצאנו את שון קונרי.
לצוללת מערכות אלקטרוניות רבות הנחשבות למילה האחרונה בתחום המודיעין והלוחמה האלקטרונית, אבל כשצריך הם יודעים לשגר כלי נשק הרסניים במיוחד כמו הטורפדו. כך נראה שיגור שכזה מהצוללת הקנדית ויקטוריה.
וככה זה נראה כשהטורפדו פוגע בספינה כפי שצולם במהלך תרגיל של חיל הים האוסטרלי. לספינת המטרה לא היה סיכוי מול הצוללת ונראה שמאוד מהר היא הפכה לאתר צלילה לתיירים.
על הצוללות יש גם טילי ים-קרקע אותם ניתן לשגר גם כשהצוללת מתחת לפני הים. טילים אלו יכולים לפגוע במטרות ממרחק של אלפי קילומטרים, פעולה שבוצעה על ידי ארה"ב במלחמות עירק ובאפגניסטן. כך נראה שיגור שכזה.
לא משנה מה קורה, צוללת שיצאה למשימה לא תחזור לנמל עד שתסיים אותה גם אם מישהו חייב לרדת. ומה קורה כשאחד מאנשי הצוות נפצע? גם אז הצוללת תמשיך במשימה והוא יחולץ בעזרת מסוק. מבצע מרשים שכזה ניתן לראות בסרטון הבא.
תמונות מדהימות במיוחד מצאנו באימון של אריות הים עם אחת הצוללות של הצי האמריקאי. על חלק מהצוללות יש האנגרים בהם מאחסנים את ה-SDV, צוללת ננסית המשמשת ככלי תעבורה תת ימי של היחידה. קבלו את אריות הים מגיעים לצוללת על סירות גומי וממשיכים את העבודה מתחת לפני הים.
התמונות האלה של אריות הים והצוללות כל כך מרשימות שהחלטנו לסיים עם עוד סרטון שצולם במהלך אימון משותף. כך נראית פשיטה של היחידה שמתחילה ביציאה של הצוללנים מהצוללת הגדולה ולאחר מכן מהצוללת הננסית שלהם.
שיהיה לנו שבוע שקט