רוב הרובים שיצא לנו להיפגש בהם יורים בסביבה יבשה, כאשר בין היורה לבין המטרה יש רק אוויר. אבל עדיין, אין ספק שזה מסקרן לדעת אם אותו המנגנון שפועל מעולה מחוץ למים פועל באותו האופן גם בתוכם. כדי שלא נהרוס כלי נשק סתם וגם כדי שלא נירה בטעות בחתולה של השכן, הוידאו-בלוג "Smarter Every Day", מביא לנו את הניסוי הזה מא' ועד ת'. דסטין, הבלוגר האמיץ, הקדיש לטובת הניסוי את רובה ה-AK-47 של אביו כשאת הניסוי הוא תיעד באמצעות מצלמה מיוחדת שמצלמת סרטים במהירות של מאות פריימים בשנייה, מה שמאפשר לתת מבט מעמיק יותר על אירועים שמתרחשים בשבריר השנייה, כמו ירי של קליע מרובה.
תחילה, הוא בנה חצובת ירי שתאפשר לסחוט את ההדק מרחוק באמצעות חבל. לאחר מכן הוא ירה עם הנשק כאשר המצלמה המיוחדת מתעדת את הירי כך שניתן יהיה למדוד אחר כך את פרק הזמן בו לוקח למנגנון לעשות את פעולת הירי והטעינה מחדש. לאחר מכן, הוא מיקם את הנשק יחד עם החצובה בתוך אקווריום שהוא מילא במים וביצע את אותו הניסוי, גם הפעם, כשהמצלמה מתעדת את מהלך העניינים. אתם מוזמנים להתרשם ולראות איך זה הסתיים:
השלב השלישי של הניסוי הוא ירי עם הנשק לאחר שהוא יצא מהמים וכן, הוא עדיין יורה.
כשהניסוי הסתיים, דסטין מצא שהמכלול של הנשק ביצע את פעולת הירי והטעינה מחדש יותר מהר ממה שקרה כשהנשק יורה בסביבה יבשה. תוצאת הניסוי הראתה שפעולת המכלול מהירה הרבה יותר בתוך המים מאשר מחוץ להם. איך זה קורה?
כדי להבין את ההסבר של דסטין, חשוב קודם כל להבין איך המנגנון הזה פועל: כדור של רובה בנוי מתרמיל מלא באבקת שריפה ומקליע. ברגע שההדק הולם על הפיקה שבגב התרמיל, נוצרת בעירה ונוצר לחץ גזים שגורמים לקליע לעוף בעוצמה קדימה דרך הקנה. מתוך הקנה יוצאת צינורית נוספת שמכונה "כוסית הגזים". מכוסית הגזים, זורמים הגזים שנפלטו מהתרמיל אל עבר הקנה והם אלו שלמעשה מחזירים את מכלול הנשק לאחור. מהצד השני של המכלול יש קפיץ שמחזיר את המכלול למקומו חזרה קדימה, כאשר בדרך הוא גורף כדור נוסף מהמחסנית לקראת ירי נוסף.
כעת להסבר של דסטין: כאשר הוא ירה בתוך המים, בכוסית הגזים לא זרמו רק גזים, אלא זרמו מים שבשונה מגזים, לא יכולים להתכווץ ולכן, יוצרים לחץ גדול יותר על המכלול מאשר רק גזים. כתוצאה מכך, פעולת הטעינה מחדש מתבצעת הרבה יותר מהר.
עכשיו, אחרי שהחכמתם – אנחנו מבקשים בכל לשון: תסתפקו בסרטון, אל תנסו את זה בבית.