יותר ויותר צבאות בעולם צועדים לכיוון השוויון המגדרי ופותחים את תפקידי הלחימה לנשים. בצה"ל כבר שנים היו לוחמות במג"ב וקרקל, ולאחרונה התבשרנו על גדודים מעורבים חדשים – אריות הירדן וברדלס. מעבר לים, לראשונה בהיסטוריה סיימו שתי נשים את קורס הריינג'רים היוקרתי של צבא ארה"ב, וגם בקרב ארגונים שונים, כמו למשל הפשמרגה של הכורדים, ניתן לראות נשים לוחמות בקו החזית, ולא פעם עם רעל שעולה על זה של הגברים סביבן. אלו הן היחידות הכי קשוחות בהן משרתות לוחמות.
YPG: הלוחמות שמפחידות את דאע"ש
ה-YPG זו מיליציה של הכורדים שהוקמה בשנת 2012, ופועלת בעיקר בשטחי סוריה. הכוח הזה שמונה כמה אלפי לוחמים משלב נשים באופן מוחלט, וניתן לראות אותן גם בפקידי פיקוד כולל הבכירים שבהם. כבר תקופה ארוכה שהכורדים מנהלים קרבות קשים נגד אנשי המדינה האסלאמית, ורק לאחרונה הם הצליחו להכריע אותם בעיר קובני. ליפול כשבוי לידי עורפי הראשים זה סיפור לא נעים בכלל, בטח כשמדובר באישה ועוד ממוצא כורדי. ועדיין, למרות החשש הכבד כ-10,000 נשים משרתות ביחידות הלוחמות בשורות הכורדים, "והן ממלאות תפקיד מרכזי בקרב נגד דאע"ש", כפי שאמר נאסר חאג' מנסור, גורם צבאי בכיר בכוחות ההגנה הכורדים, לסוכנות הידיעות AP. שוב, נתון מדהים לאור הדיווחים הרבים על היחס המזעזע של ארגון הטרור הקיצוני כלפי נשים.
חשוב לציין שהנשים הכורדיות עושות הכול כמו הגברים, לוחמות פשוטות בקו החזית, תפקידי צליפה וכאמור מפקדות. הן נחשבות ללוחמות טובות ו"מורעלות" ובין שאר הדברים שניתן למנות כמוטיבציה שלהן אפשר בהחלט לציין את סעיף הנקמה. לאחרונה הוקמה יחידת נשים נוספת שפועלת בצד העירקי של כורדיסטן, "זכות הנשים". הן פועלות בעיקר במחוז ענבר, ולפחות על פי הדיווחים הן עושות שם עבודת חיל. עבור דאע"ש מדובר בסיוט של ממש, משום שעל פי האמונה, מי שנהרג על ידי אישה מאבד את 72 הבתולות שמחכות לו בגן עדן. אחד מאלה שאיבדו את ה"פרס" היה אבו וואליד טונסי, מי שפיקד על לוחמי דאע"ש נגד המיליציות הכורדיות וחוסל על ידי צלפית כורדית.
יחידת הנשים המיוחדת של סין
בשנת 2013 חשף הצבא הסיני יחידה מיוחדת שהוקמה שנה קודם לכן, כולה על טהרת הנשים. חשיפת היחידה נעשתה כאשר הצבא הסיני פרסם סרטון של יחידת הנשים כשהם מתאמנות, ובהחלט נראה שמדובר בלוחמות קשוחות שלא מומלץ לאף אחד להיות בצד הלא נכון של הכוונת שלהן. מהמעט שפורסם עולה כי ביחידה משרתות כ-50 נשים בגילאים שבין 18 ל-26, כולן נחשבות למשכילות ובעלות תואר אקדמאי. נראה שזה חשוב בצבא הסיני לא פחות מיכולת הלחימה.
על פי הסינים יום אימונים רגיל שלהן מתחיל בריצה של 8 ק"מ, 100 שכיבות שמיכה, עוד 100 כפיפות בטן ועוד 100 תרגילי ישיבה עמידה. זה רק אימון בוקר, משם הן ממשיכות לאימון האמיתי שכולל הרבה מאוד ירי, אימוני לוט"ר, קרב מגיע וגם שימוש בסכינים. חוץ מזה הן עוברות הכשרה בחבלה, צניחה, צלילה, ניווטים וטיפוס הרים. בואו נגיד שהמסלול שלהם לא שונה מזה של סיירת צה"לית ואף מעבר לזה. היחידה מוצבת בעיקר בהונג קונג והסינים מסרבים לפרסם לאיזה מטרה היא קמה. מה שכן עם הכשרה כזו די ברור שהן לא פקידות לשכה.
גדוד הצנחנים הנשי של צבא רוסיה
בכירי הצבא הרוסי נוהגים לספר שעבור הנשים האלה המשפט "בלתי אפשרי" פשוט לא קיים. גדוד הנשים של הצנחנים בצבא רוסיה הוקם באופן רשמי בשנת 2008, אז הוחלט שנשים יכולות לשרת בצנחנים. צריך להגיד שהצנחנים בצבא רוסיה נחשבים ליחידת עלית שזוכה להרבה מאוד הערכה וכבוד, חובשי הכומתה בצבע תכלת נחשבים ללוחמים חסרי רחמים. לפחות על פי הרוסים גם הנשים מצדיקות את המוניטין של הצנחנים.
אין ספק שהבנות של צבא רוסיה נראות טוב, משהו שכלי התקשורת במדינה לא מצליחות להתעלם ממנו, אבל הן לא הגיעו לשם בזכות המראה. כל אחת מהן עוברת הכשרה זהה לזו של הגברים, וזה כולל גם את המש"קיות והקצינות. במסגרת ההכשרה שכוללת כמובן קורס צניחה, הן מוכשרות במגוון רחב של כלי נשק, טילים והפעלה של כלי רכב קלים ומשוריינים. לרוסים אין ניסיון מבצעי עשיר, לפחות לא באופן רשמי, אבל לפחות על פי הסרטונים של האימונים שהצבא הרוסי מפיץ מדי פעם נראה שלא כדי להיות בצד הלא נכון של קו החזית.
Lotta Corps: כוח הנשים של צבא שבדיה
גם במסגרת המדינה שמתגאה בהיותה אומה שוחרת שלום מצאנו יחידת נשים, ונראה שהן מורעלות לא פחות מהקולגות שלהן בכל העולם. במקרה הזה מדובר אומנם בתפקדי תומכות לחימה. אבל מהסוג שנמצא ממש בקו החזית. הכוח מבוסס על טהרת הנשים והוקם בשנת 1924, ורובן המכריע חיילות במילואים. בנוסף, מדובר באחת מהיחידות הכי גדולות של צבא שבדיה, שמונה כ-9,000 חיילות ומפקדות. תפקידן העיקרי של החיילות זה לסייע בהגנה על שבדיה במקרה ותהיה פלישה, הן אמורות לפנות את הנפגעים, לתקן כלים שנפגעו ולהעביר ליחידות הלוחות את האספקה עד לקו האש. במקרי קיצון הן אמורות להיות חלק לוחם בקו ההגנה.
הן עוברות הכשרת חי"ר מלאה ולאחר מכן הכשרה מקצועית בהתאם לתפקיד אליו ביקשו להשתבץ, לאחר מכן הן מתאמנות כל סופ"ש שני או שלישי ובנוסף עוד כמה אימונים ארוכים יותר ומרוכזים במהלך השנה.
צוות אוויר על טהרת הנשים של ארה"ב
כבר הרבה שנים שנשים משרתות כטייסות בצבא האמריקאי, אבל לפני כחמש שנים הן עשו עוד צעד היסטורי. זה קרה כאשר בפעם הראשונה החליטו להציב על אחד המסוקים שלהם צוות שכולו על טהרת הנשים, הקברניט, טייס המשנה וגם המכונאים המטוסים היו כולן נשים. בארה"ב נהוג להציב צוותים קבועים על כלי הטיס שלהם, בניגוד לישראל למשל, וטייסת פינוי אווירי 3-238 הייתה כאמור הראשונה.
תפקידה העיקרי של הטייסת, שמפעילה מסוקי בלק הוק, הוא לפנות פצועים כולל מקו החזית, והצוות הזה עשה סבבי שירות בעירק ואפגניסטן, שם הן הצילו חיים רבים של לוחמים. אחריהן הגיעו צוותי נשים נוספים, בין השאר במסגרת האווירייה של המשמר הלאומי של וויסקונסון (מילואים). שנתיים לאחר מכן גם חיל האוויר של ארה"ב הצטרף לשיא של הצבא כשרשם היסטוריה משל – צוות מטוס הרקולס שהורכב כולו מנשים.
לוחמות משמר הגבול
כמובן שאי אפשר לסיים כתבה מהסוג הזה בלי כמה לוחמות כחול לבן. הבנות שמתגייסות לחייל משובצות לפלוגות כאחרון הלוחמים אחרי שעברו הכשרה זהה לזו של החברים שלהן. את לוחמות מג"ב תראו כמעט בכל היחידות ובכל זירות הלחימה, תראו אותן בולמות פגועים בשטחי איו"ש ותראו אותן בעימותים על הר הבית. תראו אותן מפזרות הפגנות סוערות ובקיצור הבנתם את הרעיון, אין עימות במסגרת חבית הנפץ המזרח תיכונית שלא תראו את הלוחמות המורעלות של מג"ב.