הקומנדו הימי הצרפתי (French Naval Commandos) הוקם דווקא בבריטניה, במהלך מלחמת העולם השנייה. לוחמי כל אחת משש תתי-יחידות בקומנדו מאומנים למשימות מיוחדות: צלילה קרבית, קרב ימי, לוחמה בטרור, הסגת כוח שנמצא בסיכון בשטח האויב, כלבנות, וגיבוי באש מרחוק, כולל צליפה ושיגור טילים. הקומנדו כולל כ-500 חיילים, שעוברים הכשרה מהקשות בעולם.
הפוטנציאל הפיזי, האינטלקטואלי והפסיכולוגי
כל המגוייסים הם חיילי מארינס צרפתים שבאמתחתם לפחות תשעה חודשים בשירות. הם עוברים קורס אימון בסיסי לכוחות מיוחדים, שלפי המוניטין שלו, הוא אחד המפרכים ביותר מקרב הכוחות המיוחדים של נאט"ו. במשך 20 שבועות, עוברים החניכים בין השאר אימוני קומנדו, אימוני הכנה, הערכות, צניחה ועוד. לאורך כל התקופה הזו, כל טעות קטנה עשויה לפסול את המועמד בקלות. המטרה: לזהות מיהם המועמדים שלהם הפוטנציאל הפיזי, האינטלקטואלי והפסיכולוגי שדרוש ללוחם בקומנדו הימי הצרפתי.
החניכים נמצאים תחת לחץ מתמיד מצד המפקדים, ללא הפוגות. כל הפעילויות מתוזמנות ובסופן נקבע ציון לכל אחד מהמתאמנים; הם צועדים רבבות קילומטרים עם ציוד כבד ונשק, עוברים קורסי מכשולים וניווט, טיפוס וגלישה, קרב מגע, שייטות, השתלטות על ספינות, סילוק פצצות ועוד. כל סטייה מהנדרש תוביל לעונש פיזי קשה במיוחד מצד המפקדים. שינה? שעתיים ביום, כשברקע נשמעים קולות פיצוצים מכל עבר. נוחות? תשכחו מזה. החניכים לרוב מוצאים את עצמם ספוגי מים לאורך שעות, הודות לגשמי מחוז בריטני בצפון-מערב צרפת, שם נערך חלק ניכר מההכשרות.
מבצעים אימונים אפילו בתעלות ביוב
גם הקומנדו הימי, בדומה לכוחות המיוחדים של ארה"ב, קוראים לעצמם "הכומתות הירוקות". מאז מלחמת העולם השנייה, כשלוחמי הקומנדו הימי הצרפתי הראשונים הוכשרו בסקוטלנד, שומרים ביחידה על מסורת הכומתה הירוקה ותג היחידה משמאל – יוצא הדופן היחיד בכוחות הצבאיים הצרפתים. אבל הצרפתים לקחו יותר מהתג והכומתה; הם שומרים בקנאות גם על העיקרון לפיו יש להכשיר את לוחמי הקומנדו באופן קשוח במיוחד, וללא פשרות. זאת כיוון שהכוח המובחר הזה אמור להתמודד לא רק עם הצדדים האופרטיביים של ניהול קרב, אלא גם עם לחץ לא רגיל.
הקומנדו הימי הצרפתי פעל, בין השאר, במסגרת הפלישה לנורמנדי. ב-2002 פורסם כי הוא מבצע אימונים גם בתעלות ביוב, בעוד פריז מתגברת את כוחותיה עקב התרעות לפיגועים במקומות הומי אדם; בין השאר, עלה חשש לפיגוע הרעלת מי שתייה במאגר המרכזי של פריז, לפיגוע כימי במטרו, ואפילו לפיגוע ביורודיסני. יחידת הקומנדו ערכה כאמור אימונים שוטפים בתעלות הביוב, בעוד הלוחמים נוקטים משנה זהירות למניעת חשיפתם במהלך ביצוע המשימות האזרחיות.
>> המרגלים הטובים בעולם? הכירו את ה-MI-6