ללוחמי השריון אמנם יצאה תדמית בעייתית של מי שלא רואה בית במהלך השירות, או לחלופין של מי שלא עושה יותר מדי, אבל המציאות מראה תמונה אחרת לחלוטין. חיל השריון בשנים האחרונות השתדרג בטכנולוגיות המתקדמות ביותר שיש, היציאות הביתה לא שונות מאלה של החי"רניקים או של כל חיל אחר ובמבצעים האחרונים נשמעו שוב ושוב קריאות מצד הלוחמים מיחידות כמו גולני או גבעתי ש"בלי שריון, אנחנו לא נכנסים".

ביום ראשון הקרוב צפוי להתגייס מחזור יולי 2017 לחיל המשוריין, אז רגע לפני שזה קורה, החלטנו לבדוק מה צריך לעבור בשביל להפוך לשריונר עם ברק בעיניים.

 

כל מי שמתגייס לחיל השריון מגיע לתקופת הכשרה בבסיס שיזפון שבדרום הארץ. במהלך ההכשרה עוברים החיילים טירונות חי"ר שאורכה כחודשיים. בחודשיים שלאחר מכן לומדים החיילים את תפקידי הטנק השונים – טען, נהג ותותחן. לאחר הצמ"פ (צוות, מחלקה, פלוגה – האימון המתקדם של השריונרים) שאורך כ-4 חודשים נוספים, הלוחמים עוברים לפלוגות הלוחמות או ממשיכים לקורס מפקדי הטנקים.

עבור מי שמתגייס לשריון צפוי שירות מגוון במיוחד. לוחמי השריון אמנם מוכשרים לתפקידים השונים בטנק ומפעילים את מכונת המלחמה האדירה בגבולות השונים של המדינה במשימות אבטחה שונות (ואפילו יורים עם הטנק לעבר מחבלים או איומים אחרים מעבר לגבול), אך השריונרים עוברים גם הכשרה של לוחם חי"ר, מה שמאפשר להם לפעול גם ביהודה ושומרון לצד החי"רניקים.

 

מזה כ-4 שנים, בכל גדוד שריון פועלת גם פלוגה מסייעת המורכבת מלוחמי חי"ר לכל דבר שמטרתם לסייע לטנקים בשדה הקרב באמצעות כוחות סיור, התערבות וחבלה. לחטיבה 7 ולחטיבה 401 גם פלוגת סיור חטיבתית המופעלת על ידי מפקד החטיבה שנחשבת ליחידה מובחרת המהווה מקור לאיסוף מודיעין קרבי מתוך שטח האויב והובלת החטיבה בלחימה. בחטיבה 188 פלוגת הסיור היא פלוגת מילואים.

למקרה שאתם לא יודעים, בצה"ל פועלים כרגע שני סוגים של טנקים: טנק מרכבה סימן 3 וטנק מרכבה סימן 4. טנק מרכבה סימן 4 נחשב לאחד מהטנקים מתקדמים בעולם. הוא כולל מערכות טכנולוגיות שכבר מזמן שוות לאלה של מטוס קרב. טנק מרכבה סימן 3 הוא הוותיק יותר בחבורה, אך יכולותיו אינן פחותות מזו של אחיו הגדול. עוצמתו של טנק בודד בצה"ל נחשבת לגדולה מזו של מחלקת חי"ר שלמה, וחוץ משריון ותותח, הוא כולל גם מקלעים, מרגמה ועוד כמה אמצעים מסווגים.