"אמני הגרפיטי" של מוסול פועלים בחשיכה. הם מרססים את האות M על מגוון קירות וחומות ברחבי העיר במטרה אחת: להראות לאנשי דאע"ש מי באמת שולט בעיר. באות הזו מתחילות שלוש מילים בערבית שמהוות את ערכי התנועה החשאית הזאת: התנגדות, אופוזיציה ועימות. עבור הפעולה הזו, האמנים שהם בעצם לוחמים, מסוגלים לסכן את חייהם – ואף למות.
ריסוס האות M מהווה יותר מסתם אומנות רחוב עבור האמנים. זה גם לא סתם ניסיון ליצור ונדליזם ברחובות העיר השסועה. זה המסר של גדוד מוסול לדאע"ש: אנחנו כאן ואנחנו פועלים נגדכם. העיר מוסול נמצאת תחת שליטת דאע"ש מאז שנת 2014 ומהווה את מוקד הפעילות של הארגון במדינה. הצבא העיראקי נלחם בארגון, חייליו סוגרים על העיר ומקווים להשתלט עליה בחזרה עד סוף השנה, אך לוחמי גדוד מוסול פועלים בה מבפנים.
התנועה הזו כל כך סודית, שאפילו חבריה לא מודעים לקיומם יתר האנשים בה. הם מבצעים מתקפות על מטרות דאע"ש בסביבת העיר, ותמיד משאירים במקום גרפיטי של סימן ההיכר שלהם – האות M.
ה-CNN נפגש עם אדם שמכנה עצמו אבו עלי בעיר ארביל שבעיראק. הלוחם מסרב לפרט מהו תפקידו הספציפי, אך הוא מעיד כי הוא קשור לגדוד בדרך כזו או אחרת. הוא מתקשר ללוחם אחר שמספר שהוא עומד בשדות שמחוץ לעיר, המקום היחיד בו עדיין נותרה קליטה סלולרית, הרחק מאנשי דאע"ש שמאזינים לשיחות. דיבור בטלפון נחשב לעבירה על חוקי דאע"ש. העונש על העבירה הזו היה בעבר קטיעת ידיים, וכיום הוא עונש מוות.
משתפים פעולה עם מדינות הקואליציה
על פי הנציג, הגדוד נהנה מתמיכה רחבה ברחבי העיר. "כולם נותנים לנו מודיעין. אנחנו יודעים כשמישהו מהצד שלהם מגיע למקום חדש, מתי הם הוא עומד לפעול ומה הולך לקרות, ואז אנחנו מחכים לו", מסביר. בעמוד הפייסבוק של היחידה החברים מפרסמים מידע על הפעילויות האחרונות שביצעו, אבל יצירת קשר עם אנשים מחוץ למוסול מהווה ללא ספק אתגר עבורם.
היחידה הוקמה קצת אחרי חדירת אנשי דאע"ש למוסול. "זה התחיל כיוזמה של שני חברים שבטחו זה בזה", מסביר אבו עלי. "לאחר מכן הצטרפו אליהם עוד אנשים שרצו גם הם לפגוע בדאע"ש. לאט לאט, הם הפכו לארגון של ממש תחת השם גדוד מוסול". את הנשק שלהם השיגו לאחר שהצבא העיראקי נאלץ לסגת והשאיר אחריו תחמושת רבה ברחוב. כאמור, לא מעט מחברי הגדוד כבר שילמו מחיר יקר על חברותם בו. רבים הוצאו להורג או הוענשו בדרכים מזעזעות.
אבו עלי מסרב לחשוף מספרים מדויקים, אך הוא מאשר שבגדוד פועלים בין 100 ל-300 לוחמים, חלקם בעלי רקע צבאי וחלקם לא. באמצעות מתווכים כמו אבו עלי, הם גם מוסרים מידע מודיעיני למדינות שמבצעות תקיפות אוויריות באזור. "הם מעוניינים לשתף פעולה עם מדינות הקואליציה משתי סיבות עיקריות: הראשונה היא העובדה שמדינות הקואליציה לא פוגעות באוכלוסייה אזרחית, והשנייה היא כדי להאיץ את החיסול של דאע"ש".
על פי אבו עלי, הגדוד מונהג על ידי אנשי מוכרים היטב בקהילה שזוכים לאמון נרחב, כולל מאנשי הצבא העיראקי שסומכים עליהם שיסייעו להם ברגע האמת. לנו רק נותר לקוות שזה יגיע בקרוב.