ב-16 בפברואר 1992 יצא לדרך מבצע "שעת לילה". מסוקי אפאצ'י של חיל האוויר תקפו את שיירת המכוניות של מזכ"ל חיזבאללה דאז, עבאס מוסאווי, רק כמה שעות אחרי שסיים לנאום. בתקיפה נהרגו גם אשתו, בנו ועוד ארבעה אנשים.
זמן קצר לאחר מכן, חסן נסראללה מתמנה ליורש ומי שיעמוד בראש חיזבאללה. די מהר ישראל החלה להרגיש את השינוי והקיצוניות שהוא הוביל. הלחימה נגד צה"ל, שישב אז בדרום לבנון התרחבה וחיזבאללה הפך מארגון טרור שחלק מאנשיו נלחמים עם קלצ'ניקוב וג'ינס - לכמעט צבא - חמוש בעשרות אלפי רקטות, טילים נגד מטוסים, נגד טנקים ועוד.
מאז נאומו של נסראללה ביום השנה ליציאת צה"ל מלבנון, שזכה לכינוי "נאום השיעולים" בו נראה היה מנהיג חיזבאללה חולה ומשתעל, החלה חרושת שמועות ונטען כי נסראללה נפטר. הימים האחרונים היו מלווים בניסיונות לעמוד על מצבו הבריאותי של מנהיג חיזבאללה ומסרים סותרים יצאו מהסביבה שלו בנושא.
אנחנו בחרנו לספר בקצרה על השינוי בלחימה בין צה"ל לחיזבאללה מאז עלייתו של נסראללה לראשות ארגון הטרור, איך הוא נתפס במערכת הביטחון הישראלית ובהמשך לזה התחושה שלמרות היותו אויב מר של ישראל הוא נתפס גם כסוג של רע במיעוטו, מרוסן ומוכר.
נסראללה שלט עד היום בארגון שלו ביד רמה, כשהוא מפגין כישורי פיקוד מעולים כמו גם שרידות. גורמים איתם שוחחנו טענו שבמלחמת לבנון השנייה למשל, היו שני ניסיונות לחסל את האיש, אולם אלה נכשלו. הוא עצמו סיפר בעבר איך שמע את מטוסי חיל האוויר חגים מעל האזור בו הסתר בביירות.
נסראללה נולד ב-1960 ומיד אחרי שסיים את התיכון יצא ללימודי דת בנג'ף, עיראק. שם גם הכיר את עבאס מוסאווי, לימים אחד מאנשי גרעין ההקמה של חיזבאללה ומנהיג הארגון עד שחוסל.
ב-1982 איראן שולחת ללבנון מספר קצינים וחיילים מ"משמרות המהפכה", שיארגנו את השיעים ללחימה נגד צה"ל. נסראללה ועוד כמה דמויות מפתח שהיו אז חברים בארגון 'אמל', פורשים לארגון חדש שהאיראנים מקימים ומתחילים לבצע תקיפות נגד כוחות צה"ל.
שלוש שנים לאחר מכן, חיזבאללה מודיע באופן רשמי על הקמתו. כאמור, מאז 1992 נסראללה הוא המנהיג הבלתי מעורער של הארגון. ב-1997 בנו הבכור, האדי, שהיה לוחם חיזבאללה, נהרג בהתקלות עם לוחמי יחידת אגוז.
גופתו נלקחה לישראל בתקווה שתהווה אמצעי לחץ, אולם נסראללה סרב לתת עדיפות לשחרור גופת בנו על פני אחרים. לבסוף הוא הוחלף תמורת גופתו של לוחם השייטת איתמר איליה ז"ל.
אין ספק שקרנו של נסראללה עלתה בשנת 2000 עם הנסיגה הישראלית מלבנון. אחרי הנסיגה נסראללה השתלט על דרום לבנון, כשמיד ייצר פעולות טרור קשות נגד ישראל.
חטיפת חיילים ובעיקר זו של אלחנן טננבאום, שהיה אל"מ במיל', כבר שמה אותו כמעט במעמד של אל. בשנת 2006 למרות הפצצות כבדות של חיל האוויר, הצליח נסראללה לפקד על הארגון שלו ואפילו לשדר מסרים בתקשורת.
ביחס למלחמה, מצד אחד הוא טען לניצחון במלחמת לבנון השנייה אבל גם הודה שאם היה יודע מה תהיה תגובת ישראל, לא היה יוצא למבצע החטיפה שהובילה לפרוץ המלחמה.
מבחינת ישראל באופן אבסורדי למרות שהוא מהווה כמובן איום, נסראללה נחשב מהצד השני לאדם ריאלי, מחושב וכזה הפועל תוך ניהול סיכונים.
במבט ליום שאחרי עידן נסראללה, בישראל יודעים שראשי ארגון טרור חדשים נוהגים "להשתולל" כדי להוכיח את עצמם ולקנות את מעמדם, בטח אחרי שנכנסו לתפקיד במקום אנשים כמו נסראללה ועל כן הדבר משמעותו דריכות רבה בצד הישראלי לאפשרות שבה הוא יוצא מהתמונה ולנעליו נכנסת דמות חדשה ולא מוכרת.