שלטון החמאס בעזה הוציא להורג שלושה גברים שהורשעו ברצח במהלך השבוע שעבר. על פי גורמי התנועה, מטרת ההוצאה להורג הייתה לשמש כגורם מרתיע בקרב פושעים ברצועה. מאז פרסום הדבר באמצעי התקשורת מסביב לעולם, חמאס סופג לא מעט גינויים וביקורת, בעיקר מארגוני זכויות אדם.
בעולם חוששים כי לקראת חודש הרמדאן המתקרב, עלולות להתבצע עוד לפחות 10 הוצאות להורג נוספות. "עונש המוות הוא עונש אכזרי ולא אנושי, והשימוש בו מפר זכויות אדם", אמר בתגובה ג'יימס ליינץ', סגן מנהל ארגון זכויות האדם "אמנסטי" במזרח התיכון ובצפון אפריקה. "הפערים העמוקים במערכת אכיפת החוק בעזה, במיוחד לאור דיווחים חוזרים ונשנים שמצביעים על שימוש נרחב בעינויים וכעת גם בהוצאות להורג, פשוט שערורייתיים. חמאס חייב לעצור כל תכנית נוספת להוצאה להורג". גורם מארגון זכויות אדם אחר הוסיף: "חמאס מנצל את עונש המוות כדי להרתיע מפני פשיעה, במקום להתמודד עם הסוגיות שהובילו לעלייה בפשיעה".
בניגוד לנהוג בדאע"ש, ההוצאות להורג הללו התבצעו מאחורי דלתיים סגורות במטה המשטרה העזתית. שניים מהגברים שהוצאו להורג נתלו, ואילו השלישי נהרג על ידי כיתת יורים. במקום נכחו בני משפחותיהם.
לטענת ארגוני זכויות אדם, ארגון חמאס הוציא להורג עשרות אנשים מאז עלה לשלטון בעזה. דיווחים נוספים מצביעים על כך שלאחר מבצע צוק איתן, לפחות 25 בני אדם הוצאו להורג באשמת שיתוף פעולה עם ישראל. על פי חמאס, ההוצאות להורג התבצעו לאחר שתמו כל ההליכים המשפטיים. על פי החוק, ההוצאות להורג היו אמורות להיות מאושרות ע"י יו"ר הרשות הפלסטינית, אולם בחמאס טענו נגד כי הסמכות לאשרר גזרי דין מוות מוטלת על המועצה המחוקקת בעזה.