חיילת בצה"ל שהתגייסה לפני כארבע שנים והוצבה לשרת כפקידה באחד מבסיסי צה"ל, ערקה מהצבא כעבור זמן קצר בגלל מצבה הכלכלי הקשה בבית. "המצב היה קשה מאוד. הייתי חייבת לעבוד כדי לפרנס את המשפחה שלי. לא הייתה לי ברירה אלא לערוק", הסבירה.
במשך ארבע שנים היא עבדה בכל מיני עבודות כדי לסייע לבני משפחתה כדי שלא יקרסו כלכלית וסייעה בתשלום החובות שהצטברו. לפני כשלושה חודשים, היא החליטה לסיים את העריקות והסגירה את עצמה לידי המשטרה הצבאית, נעצרה ובתום חקירתה שוחררה.
הפרקליטות הצבאית הגישה נגדה כתב אישום בגין סעיף של היעדרות משירות צבאי. סנגורה חתם על הסדר טיעון מקל ביותר עם התביעה הצבאית, לפיה היא לא תרצה עונש מאסר בפועל אלא תשלם קנס כספי בלבד.
בפרקליטות הצבאית התחשבו בנסיבות חייה הקשות שגרמו לה לערוק משורות הצבא, ולאחר שבחנו את כל הטענות, החליטו ללכת לקראתה ולא לדרוש לשלוח אותה לכלא, כפי שקורה במקרי עריקות ממושכים כאלה.
שופטי בית הדין הצבאי אימצו את הסדר הטיעון, אבל מתחו ביקורת מרומזת על כך שספק אם בכלל היו צריכים לגייס את החיילת לצבא, לנוכח נסיבות חייה הקשות ומצבה הכלכלי של משפחתה.
"ספק אם התאימה הנאשמת לשירות צבאי מלכתחילה", כתבו השופטים בגזר הדין. הם הסתפקו בכך שתשלם קנס של 2,000 שקלים, עונש מינימלי ביחס למקרים דומים. נוסף על כך, בצה"ל החליטו לפטור אותה משירות צבאי.