כוחות משטרת ישראל וצה"ל תפסו בגבול לבנון בלילה שבין שישי לשבת 43 אקדחים ומספר משתיקי קול, בשווי כולל של כ-2.7 מיליון שקלים, על פי מחירם בשוק השחור. לטענת המשטרה, מדובר בתפיסה הגדולה ביותר בשנים האחרונות. בצה"ל אף טענו כי כלי הנשק שהוברחו לישראל על ידי גורמים בחיזבאללה, היו אמורים לשמש לביצוע פיגועים.
מדובר בסיכול מוצלח, כולל הישג נוסף למערך התצפיות של צה"ל בגבול הצפון, אולם כזה שמעלה גם לא מעט שאלות, שמספרן עולה יחד עם כמות הפרסומים בנושא. על פי פרסומים שמקורם בצבא, כלי הנשק היו מיועדים לביצוע פיגועים. לפחות על פי הדיווחים, הערכה זו נולדה לאור מספר כלי הנשק והאיכות שלהם. אם זה נכון, הרי שמערכת הביטחון מנותקת ממה שקורה בעולם הפלילי.
לצורך ביצוע פיגועים לא צריך להבריח כלי נשק מלבנון. בישראל מסתובבים על פי הערכות שונות בין 150,000 ל-400,000 כלי נשק לא חוקיים, רובם במגזר הערבי. גם בשטחי הרשות כמויות נשק אדירות, כך שלא צריך כמה אקדחים מלבנון, על כל הסיכון שבזה, כדי לבצע פיגועים.
"עולם הפשיעה הישראלי מייצר הרבה מאוד סכסוכים שגולשים לאלימות קשה, חיסולים ותקיפה של יריבים", הסביר בכיר במשטרה. "בגלל זה הם רוצים כמה שיותר נשק וכזה שיהיה איכותי ויתפקד בלי תקלות. שימוש נוסף הינו להגנה עצמית. אקדח גלוק 19C יכול להגיע גם לאזור השישים אלף שקלים בגלל זה".
ארגוני הפשיעה רוצים כמה שיותר כלי נשק ושיהיו מהאיכות הגבוה ביותר. נשק "נקי", כלומר כזה שלא שימש לביצוע פשע, נמצא בעדיפות גבוהה עוד יותר, עם תג מחיר גבוה במיוחד. סביר יותר להניח שזה מה שעומד מאחורי ההברחה ופחות הרצון להשתמש בהם לפיגועים, שזו אפשרות פחות סבירה. אותו גורם העריך כי בניגוד לפרסומים ביממה האחרונה, "כל כלי הנשק היו מיועדים לארגוני פשיעה מהמגזר הערבי שכנראה גם רצו למכור אותם, או חלק מהם, לארגוני פשיעה של יהודים".
עניין נוסף הוא העובדה שברוב ההברחות מהסוג הזה אין עצורים. בסיכול האחרון המשטרה לא דיווחה שהצליחה לעצור חשודים, כפי שקורה בדרך כלל. נשאלת השאלה איך זה שלא מצליחים לעצור חשודים בהברחה כל כך גדולה, בטח כאשר המשטרה טוענת כי ישנם חשודים במעשה.
לטענת גורמים בכירים במשטרה ובצבא, מדובר בפעולה מורכבת שדורשת כוח אדם רב, שלא תמיד נמצא בזמינות. יש גם מאבקים בין המערכות. צה"ל מעוניין פשוט לסכל את ההברחות ולחסום נתיבי חדירה, כפי שהסביר לנו בכיר באוגדה 91. עניין העצורים פחות מעניין אותם. המשטרה מנגד כן רוצה לבצע מעצרים, אולם יג"ל (יחידת גבול לבנון) קטנה מדי וכך גם שאר יחידות המשטרה.
כדי לתפוס חשודים מהצד הלבנוני, יחידה צבאית נדרשת לעבור את הגבול, מה שדורש אישור מיוחד. המשטרה צריכה להציב מארבים, אמצעי תצפית ואיסוף, חלקם מסווגים, עד אשר יגיעו הסוחרים הישראלים לקחת את הציוד שהוברח.
העובדה שאותם עבריינים ישראלים יכולים להגיע גם אחרי ימים רבים, הגעה מאוד מקצועית עם תצפיתנים וגששים, מקשה על המשטרה להעמיד אופרציה כזאת, בשל מחסור חמור בכוח אדם וציוד. לכן, הסיכול המוצלח לא פותר מחדל חמור של כלל המערכות. כזה שגם בצה"ל ובמשטרה, מביא לכך שרוב ההברחות מגבול לבנון, נשק וסמים, לא מסוכלות. עצורים גם היו יכולים לספק מידע רב על מי שלח את הנשק ומה הייתה המטרה.