פרסום ראשון: בקרוב ייפתח בצה"ל מוקד פניות ייעודי לחיילים טבעונים בהנחיית ראש אט"ל אלוף איציק תורג'מן. זאת, לאור קבילת הענק של 550 קצינים וחיילים טבעונים נגד צה"ל על מענה תזונתי לקוי לצמחונים ולטבעונים. "אנחנו רוצים שהחיילים הטבעונים ירגישו טוב בצבא ויקבלו מענה שלם. רוב הבעיות שעלו בקבילה הן בעיות פרטניות שנפתרו באופן אישי", אמר ל-mako מפקד מערך המזון אל"ם ערן לפיד. "האם השינוי יקרה בבת אחת? לא. להוביל שינוי במאות מטבחים זה לא תהליך שקורה ביום".
אל"ם לפיד מוסיף כי בשנה האחרונה נערכו סבבי שיחות עם חיילים בנושא התזונה הצה"לית. כתוצאה מכך ממרח השוקולד הצה"לי הוחלף בשוקולד "השחר" ונפתחה גם האפשרות להזמין פיצה רגילה וטבעונית לפעילות היחידות. כמו כן, בהמשך לשיפור איכות המזון המוגש בצה"ל ועמידה בתקני איכות המזון, יצאו מהתפריט המוצרים הגולמיים כמו נקניקיות, שניצלונים, בורקסים, ג'חנונים ופריטים נוספים ועתירים בשומן רווי. במקומם יוכנסו פחמימות מלאות מכל הסוגים, קטניות, דגנים, ירק ופרי, קינואה, בורגול וטחינה גולמית. צה"ל רכש גם תחליפי ביצים וגבינה בשלושה טעמים שונים, ויגדיל את מבחר הקטניות המוצעות בחדרי האוכל.
לפי מפקד מערך המזון, בצה"ל מבצעים בימים אלה תכנית רוחבית לשיפוץ המטבחים בכל הבסיסים בעלות עשרות מיליוני שקלים. מטבחים חדשים כבר הותקנו במחנות האימונים ברמת הגולן, באל-פורן, במחנה השלישות הראשית ובמול-נבו, ובקרוב יותקנו מטבחים חדשים בשיזפון ובעשרות בסיסים ומוצבים אחרים."מטבחים שבעבר נחשבו רעים מאוד נחשבים כיום למובילים, כמו מטבח מחנה 80. יש מטבחים מצויינים גם באוגדת עזה, אוגדה 80, אוגדה 210, אוגדת הגליל ואוגדת איו"ש".
גם חדרי האוכל עצמם ישודרגו במכונות ברד, מכונות פופקורן ומיכון אינדוקציה, במטרה להעביר את תהליך הכנת המזון מהמטבח לחדר האוכל.
בקרוב: סיכה ומדים חדשים לטבחים
בימים אלה צה"ל ממתג מחדש את תפקיד הטבח כ"שף צעיר". הטבחים הצבאיים יענדו סיכה חדשה, יקבלו מדים חדשים ויסיימו את השירות הצבאי עם תעודת מקצוע. בתוך כך, בצה"ל מתכננים בימים אלה שורת השתלמויות נוספות אותן יעברו הטבחים במטרה לצבור ניסיון לפני היציאה לאזרחות.
כמו כן, ראש אכ"א הקצה למערך המזון עשרות טבחים מבתי הספר המקצועיים, שמשובצים בעדיפות גבוהה יותר למוצבים. "המצב במוצבים פחות טוב. ראש אכ"א הקצה לנו עשרות טבחים מבתי הספר המקצועיים שמשובצים במוצבים בעדיפות גבוהה. לא תמיד יש טבח שעבר הכשרה מקצועית, ולכן פנינו לעשרות שפים מהאזרחות שמגיעים לבסיסי צה"ל במסגרת פרויקט 'שף בוגר' ומשקיעים כמה ימים בחודש בשיפור הרמה הקולינרית במוצב".
עוד בפז"ם:
>> תחרות "המנה הכי ישראלית": איזה בסיס ניצח?