פרשייה שהחלה לפני שמונה שנים באירוע מוות של נהג מונית פלסטיני מגיעה לסיומה. ב-4 במאי 2006, נהג מונית פלסטיני עשה את דרכו מהעיר שכם למחסום עין בידאן בכדי לאסוף נוסעים. הנהג עצר לא רחוק מהמחסום, החנה את המונית והלך ברגל כקילומטר. חיילים שהבחינו בו, חשבו לתומם שמדובר במחבל, קראו לעברו לעצור. הוא לא נשמע לקריאותיהם והם ירו בגבו והרגו אותו במקום. החיילים, שלא על פי הנוהל, לא ירו באוויר לאות אזהרה.
בני משפחתו של הנהג הגישו לבית השלום בנצרת תביעה נגד משרד הביטחון ומדינת ישראל בסכום של 2.5 מיליון שקל. בכתב התביעה טענו בני משפחה, כי הנהג לא סיכן את החיילים וכי החיילים רדפו אחריו שלא לצורך, ירו בגבו ומנעו מהצוות הרפואי לתת לו טיפול. עוד טענו בני משפחתו של הנהג כי הוא לא עסק מעולם בטרור וכי מותו היה מיותר.
מנגד טענה המדינה בכתב הגנה שהגישה, כי החיילים נאלצו לירות בנהג המונית מאחר ונשקפה סכנה לחייהם. לטענתם, נהג המונית אחז באקדח והתכוון לפגוע בהם. לטענתם הם ירו בו במסגרת מה שמכונה "פעולה מלחמתית" אשר פוטרת אותם מאחריות נזיקית. עוד טענו כי אדם נוסף שהיה במקום עם הנהג לקח את האקדח וברח. מנגד העידו בני משפחה של הנהג אשר היו במקום בשעת האירוע כי לא היה ברשותו שום נשק, כי הוא לא היווה סכנה לאיש ושהירי היה מסוכן.
הדיונים נמשכו כשמונה שנים ובתחילת החודש, הפרשה הגיעה לסיומה. סגן נשיא בית המשפט השלום בנצרת, השופט יוסף סהיל קבע בפסק הדין, כי המדינה אינה יכולה לחסות תחת מטרייה של 'פעולה מלחמתית' שכן לא היתה הצדקה לירי לעבר הנהג. עוד ציין בפסק הדין כי מעדויות החיילים עולות סתירות מהותיות המעלות ספקות באשר לכך שחייהם היו בסכנה. לדברי השופט, עדות החיילים הייתה בעייתית שכן הם טענו שנהג המונית כיוון את הנשק לעברם, דבר שלא עונה בקנה מידה למציאות שהיתה בשטח.
"תמוה בעיניי, מדוע לאחר שנורה המנוח על ידי החיילים, נמנעו מלרדוף אחר ר' [האדם הנוסף], אשר לטענתם לקח את הנשק שהיה על המנוח והיה שותף לפעילות חבלנית...לכל הפחות ידווחו על מחבל נמלט בקשר. גם תמליל דיווח כזה לא הוצג", הדגיש השופט בפסק הדין.
"אין בידי לקבל טענת הנתבעת [משרד הביטחון] לפיה החיילים עמדו בפני סכנת חיים ממשית, אשר חייבה אותם להגיב בירי חיה כלפי המנוח", ציין השופט.
השופט הורה למדינה לשלם את הוצאות המשפט של משפחת המנוח שתבעה את משרד הביטחון בסכום של 19 אלף שקל ודחה לשלב מאוחר יותר את החלטתו לגבי מהות הפיצוי שהמשפחה תקבל מהמדינה. ההערכה היא שהמדינה תאלץ לשלם למשפחת המנוח מאות אלפי שקלים.