מריה טורפאקי, אז ילדה פקיסטנית בת 4, צפתה בלהבות שורפות את השמלות שלה בזמן שהיא גזרה את שיערה הארוך. כעת, כשהייתה כבר לבושה בבגדים של אחיה, היא השליכה את השיערות אל תוך המדורה. ללא ספק, שינוי דרמטי למדי עבור ילדה כל כך צעירה – אבל מובן לאור האפשרויות המועטות שעמדו בפניה בסביבה שלה, אזור וזיריסטן שבצפון פקיסטן. לא במקרה, מכונה האזור הזה אחד המקומות המסוכנים ביותר בעולם, עקב זליגה של שלטון הטליבאן האלים מאפגניסטן.
הנשים תחת השלטון הדתי מתויגות כאזרחיות סוג ב', וילדות צעירות לא מורשות אפילו ללכת לבית הספר. מריה החליטה, כבר אז, בגיל ארבע, שהיא לא מוכנה לחיות את החיים שנכפו עליה – והעמידה פנים במשך עשור שהיא למעשה, בן. כך, הצליחה להגשים את חלומה ולהפוך לספורטאית מצטיינת בעלת שם עולמי בסקווש. "במקום שאני מגיעה ממנו, אם את אישה, אין לך תכלית חוץ מניקיון ובישול", היא אומרת. "ככה נראה כל יום בחייך, מהבוקר עד הערב, במשך שישים שנה. לא יכולתי לשאת את זה". במשך כמעט עשור, היא הציגה את עצמה לסביבתה כבן. כעת, כשהיא בת 25, היא חושפת את סיפורה המרגש בספר חדש.
משפחתה של מריה תמכה בה, במיוחד אביה, שהוכרז כ"חולה נפש" בעקבות הדעות הליברליות בהן החזיק. גם כבן, מריה ספגה אלימות מצד חבריה, ובגיל 13 אף נזקקה לתפרים בראשה לאחר שאחד הילדים השליך עליה לבנה. גם כשנזקקה לטיפול רפואי, מריה לא חשפה את זהותה האמתית. בגיל ההתבגרות, היא נרשמה לבית ספר יוקרתי לספורט בעיר פשאוור, אך בתוך מספר חודשים, כבר היה בלתי אפשרי להסתיר את האמת, ומריה סבלה מהצקות ומאיומים על חייה.
בגיל 15, כשזכתה באליפות מקומית, סיפורה של מריה הגיע לאנשי הטליבאן שהחלו לאיים גם על משפחתה. היא המשיכה להתאמן בביתה, עד שבשנת 2011 קיבלה הצעה ממאמן בינלאומי לנסוע בחשאיות לקנדה, ולהמשיך משם את הקריירה הספורטיבית שלה, הרחק מהסביבה העוינת. מריה הצליחה לעשות כן, וכיום היא מדורגת במקום ה-49 בעולם בתחום הסקווש ומספרת את סיפורה מסביב לעולם.