הפרעת הפוסט טראומה של הילדים הסורים כל כך חמורה, שברפואה המערבית פשוט לא מצאו מינוח מספק כדי לתאר אותה. הרופאים נאלצו לקבוע הגדרה חדשה לסבלם של הילדים שהפכו לקורבנות מלחמת האזרחים המדממת שמתנהלת במדינה מאז שנת 2011 – "תסמונת ההרס האנושי".
ד"ר מ.ק חמזה, נוירופסיכולוג בארגון הרפואה הסורי-אמריקאי, מסר לאתר ATTN: "דיברנו עם הרבה ילדים, והטראומה שהם חוו חמורה אפילו יותר ממה שחיילים חווים במלחמה. הם ראו את ההורים או את האחים שלהם מפורקים לחתיכות, או נקברו בעצמם תחת ההריסות. הם נותרו ניצולים בודדים מתוך משפחות של 5, 6 או אפילו 10 נפשות. רבים מהם נפצעו ואף איבדו רגליים או ידיים בעצמם".
ארגון הרפואה הסורי-אמריקאי הוא ארגון ללא מטרות רווח וללא שיוך פוליטי. אלפי רופאים מעניקים במסגרתו ייעוץ וטיפול רפואי לפליטי המלחמה בסוריה. מאז תחילת המלחמה שלח הארגון צוותים רפואיים לסוריה, וכן סייע במתן ציוד רפואי ובהקמת בתי חולים ניידים שנפרסו בשטח. לדבריו, תסמיני הפוסט טראומה של הילדים הם חמורים יותר מאלה שמופיעים אצל הלומי קרב. חמזה משמש יו"ר הוועדה לבריאות הנפשית בארגון.
על פי ההערכות, כחצי מיליון אזרחים סורים מתגוררים נכון להיום במחנות פליטים ארעיים ברחבי המדינה. אחד מכל חמישה תושבים במחנה פליטים הוא ילד מתחת לגיל 11. "גם המילה 'עלוב' לא מספיקה לתאר מה שקורה שם. התנאים שם לא אנושיים", אמר חמזה בוועידה של הארגון שהתקיימה במהלך חודש פברואר.
מתוך מיליוני הילדים שחייהם נהרסו (או הסתיימו) במלחמה הזו, היו מספר ילדים שסיפורם עלה לכותרות ברחבי העולם וסוקר בהרחבה: כך לדוגמה אומרן דאקניש בן ה-5, שתמונתו מפויח ומדמם הציפה את הרשת בחודש אוגוסט האחרון, לאחר שצולם כשהוא מפונה מהריסות ביתו שבעיר חאלב בסוריה. באנה אל-עבד בת ה-7 הפכה ל"כוכבת רשת" בעל כורחה לאחר שנהגה לעדכן את חשבון הטוויטר שלה בנעשה בסוריה והתחננה לעזרה.