ג'ון ריפלי הוא גיבור מלחמה אמריקאי שבזמן מלחמת וייטנאם היה קצין בחיל הנחתים. האיש הזה נחשב לשם דבר במרינס, וזאת משום שהצליח להאט לבדו טור של 20,000 לוחמי צבא צפון וייטנאם ווייטקונג בשנת 1972.
רק שמאז שנת 2002 הוא החל לסבול ממחלת כבד חמורה, וכמעט שאיבד את חייו בהמתנה להשתלה. אולם אז, המארינס של צבא ארה"ב שמעו שיש תורם, רק שזה נמצא רחוק מדי. הם שלחו מסוק מהטייסת הנשיאותית להביא את הכבד ולהציל את חיי הגיבור. "כולם בחיל רצו להציל את ג'ון ריפלי", הסבירו.
הסיפור של קצין המרינס ריפלי, לימים קולונל, הוא לא פחות ממדהים. בשנת 1972 יצאו לוחמי הצפון לאחת מהמתקפות הגדולות האחרונות של אותה מלחמה ארוכה, מתקפה המוכרת בשם מקפת חג הפסחא. על הגזרה בה פעלו אנשי המרינס ובהם ריפלי, בוצעה תקיפה של למעלה מ-20,000 לוחמים וגם כמה טנקים ומשוריינים. רק שאלה היו אמורים לעברו גשר בנתיב ההתקדמות שלהם. אם היו מצליחים לעבור את הגשר, היו יכולים לתקוף את הכוחות האמריקאים משלושה כיוונים.
ריפלי רץ לבדו אל הגשר, ופעל במשך שלוש שעות כדי לחבר חומרי נפץ ולהשמיד אותו. על פי התאור של המרינס כל זה קרה בזמן ש"כל הקומוניסטים באזור מנסים להרוג אותו". הוא הצליח במשימה שלו, ונחשב ל"איש שהאט את כל הצפון". כמי ששרד את האירוע ובטח שאת אותה מלחמה נראה היה שחיים ארוכים לפניו, רק שב-2002 הכבד שלו החל לבגוד בו והמצב החמיר במהירות. הפתרון היחיד היה השתלה וזו לא הגיעה.
ואז, בדיוק כאשר מצבו התדרדר עד כדי כך שהרופאים אמרו שזה "עניין של שעות עד שיגיע לבית העלמין ארלינגטון", נמצא תורם כבד מתאים. הבעיה שהוא היה בבית החולים וולטר ריד, והכבד בפילדלפיה. דווקא אז לא היו מסוקים שיעבירו את הכבד בזמן. הידיעה על מה שקורה הגיעה למשרדו של מפקד המארינס, וזה פקד לשלוח מסוק מסוג CH-46. לא מדובר בסתם מסוק, זה כלי טיס מטייסת המסוקים הנשיאותית והם אלה שהעבירו את הכבד ובדיוק בזמן.
"הסיפור של קולונל ריפלי הוא חלק מהפולקלור שלנו במארינס, כולם מתרגשים מזה", אמר לוטננט קולונל סקוט, שהיה חלק מהצוות שעזר לארגן את העברת הכבד. "זה משהו שהיה לנו מאוד חשוב לעשות", סיכם. לימים נפטר ריפלי בשנת 2008, אבל סיפור הרעות יוצא הדופן הזה הפך לעוד נדבך במסורת ארוכת השנים של היחידה המפוארת.