משבר חמור תוקף בשנים האחרונות את צבא ארה"ב, הנוער שם לא מוכן להתגייס ליחידות החי"ר וישנו קושי למלא את התקנים. לאחרונה, ועדה שהוקמה בפנטגון פרסמה חלק מההמלצות שלה לשיפור המצב כשעיקר המסקנות כוללות הרבה מאוד כסף ושינוי ההכשרה.
המתווה העיקרי של הוועדה לשיפור מצב חטיבות החי"ר הרגילות דומה לזה של חטיבה 75 המוכרת יותר בשם ה"ריינג'רס". אותה חטיבה למשימות מיוחדות שפועלת לצד יחידות מובחרות כמו כוח דלתא ואריות הים.
על פי המלצות הוועדה, צעיר שיתגייס לתפקיד לוחם חי"ר בצבא ובמארינס, יזכה לשכר שנתי של 60,000 דולר. חוץ מזה הוא גם יקבל מענק בגובה של 250,000 דולר. נכון להיום השכר ההתחלתי של לוחם חי"ר נע בין 26 ל-36 אלף דולר והבונוס למי שחותם לשש שנים עומד על 15,000 דולר. אגב, סכום זה אינו כולל בונוסים הניתנים על השתתפות בפריסה מעבר לים, מבצע או מלחמה.
את הוועדה הקים שר ההגנה הקודם, ומי שגם היה גנרל במרינס, ג'יימס מאטיס שציין בזמנו כי ישנו צורך "דחוף ומיידי" להפוך את לוחמי החי"ר לכוח קטלני יותר ומותאם לשדה הקרב המשתנה, לאור העובדה שהאיום מפני צבאות סדירים חוזר בגדול לצד איום הטרור.
הוועדה שפועלת תחת השם "כוח המשימה לקרבות קטלניים (CCLTF)" הוקמה בשנת 2018, ושם כבר נקבע שארה"ב השקיעה לא מעט בטכנולוגיה חדישה עבור לוחמי היבשה, אולם זה לא מספיק אם אין כוח מיומן שיתפעל אותה. "לא השקענו ונתנו את דעתנו בבחירה של אנשים, ולא נתנו להם את הכישורים המתאימים", הודה גנרל אמריקאי בדימוס.
עוד מסקנה מעניינת היא להעלות את הגיל של המגויסים ל-24 עד 26, כדי שיתגייסו עם ניסיון חיים ארוך יותר. בנוסף, ולא פחות חשוב, להאריך ולשנות את ההכשרה של לוחמי החי"ר. הכוונה היא להעביר להם יותר תכנים שעוברים בריינג'רס, אימונים שיהיו יותר אינטנסיביים ויכללו תכנים שמאתגרים את האדם.
הכוונה היא לתכנים פיזיים ומנטליים ששמורים לחטיבות המובחרות ולסיירות שאותם יעברו כלל לוחמי החי"ר במטרה להפוך לכוח איכותי ומובחר, לצד העצמת הטכנולוגיה. בנוסף קבעה הוועדה שיש להוריד מעומס המשימות של אותם לוחמים, בעיקר משימות שגרה מעבר לים. את הזמן הזה יש לנצל לעוד אימונים, נקבע.
בארה"ב מקווים שבמדינה של 325 מיליון אזרחים יצליחו לגייס 44,000 לצבא ולמארינס במהלך השנה הקלנדרית הקרובה בסיוע התוכנית. נכון לשנה שעברה הם הצליחו לגייס רק 9,000 חיילים. מי שכבר מתגייס, ואלה כאמור לא רבים, מעדיף ללכת למקומות היוקרתיים, וגם לשריון, תותחנים ועוד, לא לחי"ר.
המסקנות שהתקבלו צריכות עוד לעבור את אישור בתי הנבחרים והנשיא. וכמו תמיד המכשול העיקרי זה התקציב, אולם במקרה זה דווקא נטען שהמימון כבר קיים ברובו במסגרת אישור תקציב הביטחון האמריקאי לשנת 2020 שנקבע לפני שבועיים על 750 מיליארד דולר. התקציב הקודם עמד על כ-680 מיליארד.