זו לא הפעם הראשונה בה אנו שומעים על בסיס שעובר מהפך - נדרשות יותר משתי ידיים בשביל לספור את המוצבים והבסיסים ששופצו וחודשו בשנים האחרונות בצה"ל. ואם זה לא מספיק, באגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה הניחו בשבוע שעבר אבני פינה ויצאו למבצע חדש, גדול ומשמעותי - הקמה מאפס של שני בסיסים חדשים.
"זהו ממש לא עוד שיפוץ קוסמטי", מכריז ראש מנהלת ניצן, סא"ל ספי שמיר, אשר מוביל את הפרויקט בבסיס "עמוס", שעתיד לקום סמוך לעפולה. "הפעם תכננו הכול מהשורש, והבסיס, החל ממיקומו ועד לאחרון הפרטים בו - יותאם למשרתים בו כמו כפפה ליד".
על פי התכנון היסודי, בסיס "עמוס", שבנייתו צפויה להסתיים בשנת 2021, עתיד לספק מקום הן ליחידות ההובלה השונות והן למחסני החירום של פיקוד העורף. לצורך כך, מיקום הבסיס נקבע בסמוך לצירים ראשיים ורוחביים ובקרבה לכביש 6, דבר שיאפשר ליחידות גישה ישירה לכבישים ויסייע להן לבצע את עבודתן.
לפי סא"ל שמיר, גם לסוג הבנייה המסוים שנבחר יש חשיבות: "שמנו דגש על בנייה ירוקה וניצול אנרגיה סולארית. הכול ייעשה בצורה חסכונית, והמחנה כמעט ולא יזדקק לחשמל ממקורות חוץ".
בין כותלי המחנה גם תוכלו למצוא משרדים ומגורים חדשים, מבני הדרכה ופנאי, מחסנים מרווחים ומתקני אחזקה משודרגים. הרשימה, לדברי מנהל הפרויקט, עוד עשויה להמשיך ולהתרחב.
ומבלי לעצור לרגע, יום אחרי הנחת אבן הפינה של מחנה "עמוס", התקיים סמוך לנצרת עלית טקס נוסף בבסיס "ציפורית", שישמש בעשור הבא כמרכז שיקום ואחזקה (מש"א) אחוד ומתקדם ביותר.
בטקס החגיגי בו השתתפו שר הביטחון, אביגדור ליברמן, מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') אודי אדם, ראש אט"ל, אלוף איציק תורג'מן, וראש עיריית נצרת עילית, רונן פלוט, הונחה אבן הפינה להקמת המש"א החדש של צה"ל - ובתוכו, מה שעתיד להיות "מפעל טנק המרכבה".
מרכזי השיקום והאחזקה מייצרים את טנק המרכבה ואת נגמ"שי הנמ"ר והאיתן, וכוללים מפעלים רבים ובתי מלאכה, אשר מייצרים ומתחזקים אמצעי לחימה שונים של זרוע היבשה. אותם כלי רכב ממוגנים, לצד מצלמות מיוחדות ואמצעי ראיית לילה, יוצרו עד כה בשלושת המרכזים - בצריפין, בתל השומר ובחיפה. מעתה, הכול יתנהל תחת קורת גג אחת משותפת.
מדובר באחד מפרויקטי התשתית והטכנולוגיה המורכבים והחשובים של צה"ל לעשור הבא. הוא יביא לפינוי כ-670 דונמים באזורי הביקוש במטרופולין תל-אביב, חיפה וראשון לציון, ולאחר הקמתו ישרתו ויועסקו במש"א יותר מ-2,000 משרתי קבע ועובדי צה"ל ועוד מאות רבות של נותני שירותים מאזור הצפון.
רמ"ח שוה"ם ותשתיות, אל"ם מיקי בן חמו, מוסיף בהתרגשות: "זוהי נקודת מפנה באפקטיביות המבצעית והלוגיסטית בצה"ל, ואנו שמחים כי נפלה בחלקנו הזכות להיות שותפים למאמץ משמעותי זה. בסופו של דבר, המטרה היא אחת: תשתיות חזקות - לצבא חזק".
הכתבה פורסמה במקור באתר צה"ל