לפני 24 שנה התגייס לצה"ל ע', תושב הצפון בעל עבר פלילי. הוא שובץ כחלק מ"נערי רפול" – מסגרת שהייתה מיועדת לתמידים שנשרו מהלימודים או הסתבכו בפלילים – אך נלחם כדי לעבור ליחידה קרבית. ע' הצליח להעלות את הפרופיל מ-72 ל-97 ושובץ כלוחם, אך התקשה מאוד בטירונות ואחרי כמה חודשים נאלץ לעבור לתפקיד אפסנאי, תפקיד בו שרת במשך כשנה.
בשנה האחרונה של שירותו של ע' בצבא אירעה תקרית טראגית שהשפיעה על המשך חייו של ע': הוא ירה בטעות במפקדו והרג אותו. ע' נעצר, הוגש נגדו כתב אישום והוא נשפט לעשרה חודשי מאסר בפועל, מתוכם ריצה חמישה חודשים והיתר היו על תנאי. למרות האירוע הטראגי ע' התעקש לחזור לשירות הצבאי ביחידה כדי לסיים את שלוש שנות השירות שלו. הוא עבר בין יחידות שונות אך התקשה להתאקלם, ולבסוף אושפז בבית החולים הפסיכיאטרי 'באר יעקב'.
לבסוף ע' שוחרר מהשירות הצבאי שלו, ללא כל נימוק לגבי סיבת שחרורו. ע' החליט לטוס לארצות הברית, אבל מהר מאוד הסתבך כאשר השתמש בסמים קשים וגורש על ידי השלטונות האמריקאים חזרה לישראל. זמן קצר לאחר שחזר לישראל הוא נעצר בגין גניבת רכב ונכלא בכלא רמלה. מתברר שסבל ממחלת נפש (סכיזופרניה פרנואידית), והמוסד לביטוח לאומי הכיר בו כנכה בשיעור של 100 אחוז. בשנת 2001 ע' התאבד.
אביו של ע' החליט להגיש תביעה נגד קצין התגמולים במשרד הביטחון, בדרישה להכיר בו כאב שכול. לטענת האב, בנו לקה בנפשו במהלך שירותו הצבאי עקב הריגת מפקדו, דבר שהוביל לאחר מכן להתאבדותו. לדברי האב, מאז הריגת מפקדו בנו ע' הפך להיות 'זומבי', סרב לאכול או להתרחץ ומצבו הנפשי הלך והדרדר עד להתאבדות.
קצין התגמולים דחה את תביעתו של האב להכיר בו כאב שכול, בנימוק שלא הוכח שיש קשר בין התאבדות בנו לבין השירות הצבאי וכי לא הוכח שלקה בנפשו עקב השירות הצבאי. לטענת קצין התגמולים, במסמכים הרפואיים של ע' בעת שירותו הצבאי לא נכתב שהוא סובל ממחלת נפש.
אביו של ע' לא ויתר והגיש ערעור על ההחלטה לבית משפט השלום בבאר שבע. הוא ביקש מבית המשפט להכיר בו כאב שכול. השופט הבכיר יעקב וגנר החליט השבוע לדחות את ערעור האב, בנימוק שלא הוכח שבנו לקה בנפשו עקב שירותו הצבאי והריגת מפקדו, ושהתאבדותו אינה קשורה למקרה.