צ'לסי מאנינג, טרנסג'נדרית שהואשמה בהדלפת המידע הגדולה ביותר בהיסטוריה של הצבא האמריקאי, נשלחה למאסר לפני כשש שנים – אך כעת, יותר מ-100,000 איש חתמו על עצומה שדורשת מהבית הלבן להעניק לה חנינה. הטרנסג'נדרית מבקשת מהנשיא אובמה להמתיק את עונשה – 35 שנות מאסר - רגע לפני שהוא מסיים את תפקידו. העצומה, שהשיגה יותר מ-100,000 חתימות, תדרוש מהבית הלבן להגיב בחודשים הקרובים.
עתירתה של מאנינג מגיעה אחרי תקופת מאסר לא פשוטה שבה ניסתה להתאבד פעמיים, שבתה רעב מספר פעמים, וכאמור החלה בהליך לשינוי מין. העונש שנגזר עליה חמור במיוחד: בעוד שעל חיילים שביצעו עבירה דומה נגזרו לכל היותר 3-4 שנים בכלא, צ'לסי אמורה לשהות במאסר כמעט ארבעה עשורים. "אני לא יודעת מה לומר, אני אסירת תודה ולא אשכח זאת", צייצה צ'לסי בחשבון הטוויטר שלה בתחילת השבוע בתגובה לעצומה.
מאנינג, שנעצרה בעת שהזדהתה עדיין כגבר בשם בראדלי, מרצה את עונשה במתקן צבאי לגברים בלבד בקנזס שבארצות הברית. מאנינג אחראית להדלפה של יותר מ-700 אלף קבצים סודיים לוויקיליקס, אחרי שעבדה כמפענחת מודיעין בעיראק. זמן קצר לאחר שהחלה בריצוי מאסרה חשפה כי היא טרנסג'נדרית ומעוניינת שיפנו אליה כאישה בשם צ'לסי. בחודש ספטמבר האחרון אושר לה הטיפול הרפואי שיאפשר לה להשלים את הליך שינוי המין.
"המקרה של צ'לסי הוא חסר תקדים", אמר צ'ייס סטרנגיו, אחד מעורכי הדין של צ'לסי. לטענתו, מדובר בעונש הארוך ביותר שניתן בהיסטוריה של ארצות הברית על חשיפת מסמכים מסווגים. כמו כן, העובדה שכעת כאישה היא כלואה בכלא גברים מוסיפה עוד יותר לקושי שהיא חווה.
מאנינג הגישה בקשה לחנינה כבר ב-2013, אך נדחתה שנה מאוחר יותר. "זה היה מוקדם מדי, וזו הייתה בקשה גדולה מדי. הייתי צריכה לחכות, לספוג את ההרשעה שלי ולשקף את זה במעשים שלי, וכמו כן, גם לגדול כבן אדם", כתבה.
בבקשת החנינה שלה, היא מתחננת בפני הנשיא אובמה שישחררה לחופשי ומתארת את הקשיים שהיא חווה בבית הכלא. דנה גולד, נציגה מטעם ארגון שתומך במורשעי עבירות הדלפה, מסרה ל-Broadly שישנן מספיק סיבות טובות מספיק לקצר את עונשה של מאנינג: החל מהאורך הלא פרופורציונלי של העונש ועד העובדה שמאנינג למעשה לא גרמה נזק ממשי לארצות הברית בהדלפה. עם זאת, גולד סבורה כי נמוכים הסיכויים שהנשיא אובמה יאשר את חנינתה של צ'לסי לפני סוף הקנדציה שלו.