בשבוע האחרון פרסמו כלי תקשורת רבים, בעיקר כאלה שידועים בכך שהם פועלים בחסות המשטר ברוסיה, על החלטה של הממשל בסין להגביר את מעורבותו במלחמה בסוריה. כבר שנתיים מסתובבות שמועות על כך שהסינים מתערבים בלחימה בסוריה ונלחמים באופן מעשי, אבל עד היום לא צצה משם שום תמונה של חייל סיני. גם המשטר בבייג'ינג מכחיש את הדברים האלה בתוקף.
כאילו שחסר משהו בסלט המזרח-תיכוני בסוריה, הגנרל הסיני גוואן יופאי הגיע בשבוע שעבר לדמשק ונפגש עם שר ההגנה הסורי, ג'אסם אל פרייג'. השניים, כך נטען, סיכמו על "הגברת המעורבות של סין בסוריה, אספקה של נשק ואימון חיילים סורים מצבא אסד". בנוסף, נטען גם שהגנרל הסיני נפגש עם קצין בכיר מצבא רוסיה, ככל הנראה כדי לתאם עם הרוסים את המהלכים הצבאיים של סין בסוריה.
רשת RT הרוסית פנתה למספר מומחים, ביניהם גם למייקל מאלוף, בעבר בכיר בפנטגון, שמסר כי "סין נמצאת בסוריה כבר זמן מה". עוד טען המומחה מהפנטגון שלסין יש לא מעט אינטרסים ו"נוכחות" במזרח התיכון. לדבריו, ההכרזה הזו היא המשך ל"משהו שקורה, אבל אתה לא שומע עליו בדרך כלל". ואכן, הידיעות על כך שסין מעורבת בסוריה צצות מעת לעת כבר למעלה משנתיים. לרוב נטען שסין מספקת כלי נשק, רובים, כדורים, פגזים וגם טילים מסוגים שונים. הסינים הקפידו להכחיש פעם אחר פעם את הידיעות, אולם אישרו מדי פעם שהם מסייעים מבחינה הומניטרית למשבר בסוריה.
לא פעם נטען שחיילים סינים מעורבים באופן מעשי בלחימה, אולם עד היום לא סופקה אף תמונה שמוכיחה נוכחות שכזו. בשנה שעברה דיווח העיתון "אל-ערבי אל-ג'דיד" שחיל האוויר הסיני יתקוף מטרות בסוריה ובהמשך נאמר שאכן היו תקיפות כאלה, כשטייסים סינים טסו במטוסי קרב שנצבעו בצבעי חיל האוויר הסורי. ידיעות דומות התקבלו גם בעבר גם לגבי הנוכחות של הצבא הרוסי בסוריה, והתמונות הגיעו רק באיחור רב.
הסיבות למעורבות של סין בסוריה, כפי שנטען לא פעם, קשורות לראייה של הסינים את עצמם כמעצמת על; יש מומחים המאמינים כי שילוב של רוסיה, איראן, סין ואולי גם טורקיה ייצור כוח משולב שיוציא מפה את ארה"ב ויפנה את המזרח התיכון, על כל המשמעויות הנלוות. מעבר לזה יש לסין אינטרסים כלכליים באזור, ועל אדמת סוריה ניתן למצוא כמה מאות אזרחים סינים מוסלמים שנלחמים תחת הדגל של ארגוני הטרור השונים. בסין לא רוצים לראות אותם חוזרים הביתה בשלום.