באמצעות הודעת סטטוס קצרה על הקיר בפרופיל שלו, חשף האדמירל ג'יימס סטאברידיס בפני העולם: "אמליץ על סיכום המשימה הזו למועצת נאט"ו בתוך מספר שעות". הוא הוסיף: "יום טוב לנאט"ו. יום נהדר בעבור העם הלובי".
היה זה גם יום היסטורי בכל הקשור לדרך בה בני האדם מתקשרים. בעת שכוחות נאט"ו עדיין לא פרסמו הודעה רשמית לתקשורת, כל משתמש בפייסבוק – והמספרים, כידוע, הולכים וגדלים – כבר יכול היה לקבל הודעה על כך מידי הבחור שאמור לדאוג שזה יקרה. נאט"ו פרסמו מאוחר יותר כי המועצה תתכנס במטרה "לדון בנושא סיום המלחמה". סטאברידיס, מצדו, שהלך דווקא על הרשת החברתית, לא ויתר גם על ציוץ בטוויטר.
פייסבוק יביא לשלום עולמי?
בעולם שבו מחאות חברתיות והפיכות כנגד דיקטטורים ניצתות ומקודמות בפייסבוק, קצת קשה להמשיך ולקרוא לאינטרנט "מרחב וירטואלי". יכול להיות שחנון אחד מהרווארד בשם מארק צוקרברג שינה את ההגדרות החברתיות לחלוטין? כל מי שלקח חלק באביב הערבי ואפילו במחאות הקוטג' והמאהלים בישראל יעיד שהתשובה היא כן. גם אם פייסבוק, טוויטר ויוטיוב לא גרמו לתהליכים הללו, הרי ששלושתם שימשו מכפילי כוח משמעותיים בבוא העם לקבוע את עתידו.
בעידן בו נדירות המלחמות שבכלל נגמרות, הרי שסיום מלחמה בפייסבוק, מקום שהתחיל כבמה לסרטונים חמודים של חתלתולים ולשיתוף תמונות מהטיול השנתי, הוא אבן דרך, גם אם המועצה של נאט"ו עדיין לא החליטה על סיומה הרשמי של המערכה בלוב. אם הייתם במקרה חברים של האדמירל סטאברידיס בפייסבוק בשבוע שעבר, הרי שנודע לכם על מותו של הרודן הלובי האכזר לפני לא מעט בכירים בנאט"ו ובעולם כולו.
כראוי לעולם שכזה, בו לומדת מזכירת המדינה האמריקאית הילרי קלינטון על מפלתו של קדאפי באמצעות מכשיר הבלקברי שלה, הרי שגם סופם של התהליכים הללו מגיעים קודם כל לרשת החברתית. הם מפציעים בסטטוס של המפקד בנאט"ו וגם ביוטיוב, בסרטון מצמרר המתעד את הרגעים האחרונים בחייו של מועמר קדאפי. כל זה קורה הרבה לפני שמזפזפים בשמונה למהדורות החדשות.