קפטן בארט קרוזיר, מפקד נושאת המטוסים תיאודור רוזוולט שהפכה לספינה הראשונה בצי האמריקאי שמתמודדת עם התפרצות קורונה בלב ים, מבקש להוריד את 4,500 אנשי הצוות שלו לבידוד במתקן צבאי יבשתי ולמעשה להפסיק את הפריסה ולהשבית את נושאת המטוסים הגרעינית עליה הוא מפקד.
בהודעה שהעביר לפיקוד הצי, ציין קפטן קרוזיר שהמחלה התפרצה ומתפשטת במהירות בקרב אנשי הצוות שלו שאלף מהם כבר ירדו מהסיפון ודורש להפסיק את משימתה במידי. "אנחנו לא במלחמה. מלחים לא צריכים למות", כתב מפורשות במזכר ששלח למפקדת הצי. "אם לא נפעל עכשיו לא נצליח לדאוג לנכס הכי חשוב שלנו, המלחים".
רק שבצי לא מיהרו לענות בחיוב על הבקשה, בין השאר משום שמדובר בספינה בעלת הנעה גרעינית שיש עליה 90 כלי טיס ומפקד נושאת המטוסים ביקש להוריד את כל אנשי הצוות, מלבד 10 אחוזים שיישארו עליה.
הספינה עוגנת כעת בגואם, אולם לא דווח כרגע על אישור ממפקדת הצי וירידה של אנשי הצוות. על פי הדיווח במפקדת הצי שוקלים מה הדרך הנכונה ביותר לטפל במשבר. הבעיה שבזמן הזה הווירוס ממשיך להתפשט בנושאת המטוסים שעליה לא ניתן לבודד באמת את כלל אנשי הצוות.
המפקד האחראי על הנושאת, אדמירל ג'ון אקווילינו, אמר בשלישי לכתבים כי חיל הים פועל להביא כמה שיותר מלחים לחוף, תוך שמירה על צוות ליבה שמפקח על הכורים הגרעיניים וימשיך להפעיל את הספינה. הוא הוסיף שהקצב אולי לא יהיה מהיר כמו שמפקד הנושאת רוצה, אבל זה ייעשה בסבבים. "מלחים יישארו על החוף בבידוד במשך 14 יום, ואז ישובו לספינה ללא וירוסים כדי שאחרים יוכלו לרדת לחוף", הסביר.
לא ברור עד כמה התוכנית של הצי נכונה או שבכלל תסתדר לאור המהירות בה הנגיף מתפשט על הספינה הצפופה. ככול הידוע כלל הנדבקים נמצאים במצב קל כשהצוות הרפואי של הספינה ממשיך לעשות בדיקות לשאר אנשי הצוות, אולם היכולת העצמאית של הנושאת עומדת על כמה עשרות בודדות ביום.
מקרה הקורונה הראשון התגלה על נושאת המטוסים רוזוולט ב-24 למרץ אז שלושה מלחים נדבקו בקורונה. ב-27 לחודש דווח על כמה עשרות מלחים שנדבקו וב-31 למרץ הנתון כבר עמד על למעלה ממאה.