פ', בן 33 מצפון הארץ, נחשב לגשש ולוחם מצטיין בצה"ל. במהלך שירותו הצבאי, הוא קיבל תעודות הצטיינות רבות על תפקודו בשטח, על סיכול פיגועים וסיוע בלכידת מחבלים. פ' המשיך את דרכו של אביו ששימש כגשש ביחידה מובחרת ונהרג בפעילות מבצעית בלבנון. הוא החליט להמשיך בשירות קבע ואף השתתף במבצע עופרת יצוקה בשנת 2008.
בשנת 2009, פ' צוות לכוח של גולני שמטרתו הייתה לאתר מחבלים שניסו לבצע פיגועים נגד כוחות צה"ל לאורך גדר הרצועה. באחד הלילות, פ' יצא לבצע פתיחת ציר וזיהה עשרה מחבלים אשר הגיעו לגדר עם 20 סוסים שעל גבם הונחו עשרות מוקשים מוכנים להפעלה. "היה ערפל כבד שהפריע לנו לבצע את המשימה. תוך כדי תנועה, הבחנתי במחבלים על הגדר ובסוסי התופת. באותו רגע נפתחה אש כבדה על הכוח שלי", מעיד. בזכות הגילוי של פ', הלוחמים חיסלו את המחבלים ואת הסוסים עמוסי המוקשים ובכך נמנע אסון כבד.
פ' קיבל אות הצטיינות על פעילותו הנועזת באיתור המחבלים, אבל הטראומה הקשה מאותה הקרב מלווה אותו עד היום. "אני חי בסיוט. ראיתי גופות מחבלים וחלקי גופות רבים, הזכרונות לא עוזבים אותי. אני סובל מכאבי ראש וסיוטים ומתקשה לישון בלילה. אני לא יכול לשמוע רעשים, כל רעש הכי קטן מקפיץ אותי", טוען בכאב.
פ', כיום נשוי ואב לשלושה ילדים, מטופל על ידי פסיכיאטר. באמצעות עו"ד אלי סבן, הוא הגיש תביעה לקצין התגמולים במשרד הביטחון להכיר בו כנכה צה"ל לאור הטראומה שעבר. קצין התגמולים קיבל את תביעתו של פ', הכיר בו כנכה צה"ל ובקרוב הוא יתייצב בפני ועדה רפואית אשר תקבע סופית את אחוזי נכותו.