משרד הכלכלה פרסם לאחרונה מכרז, תחת הכותרת המוזרה: "מכירת עד 1180.027 טונות בשר קפוא כשר ממשלתי". מה זה בדיוק בשר ממשלתי? הנה רמז שהתחבא במכרז עצמו: מי שמוכר את "הבשר הממשלתי" הוא מינהל שעת חירום. הייתכן שלישראל יש מלאי בשר לשעת מלחמה?
במשרד הכלכלה הסבירו כי מדובר ברשות ייעודית במשרד, "המופקדת על מלאי מוצרי המזון האסטרטגי של מדינת ישראל ועל ריענונו מעת לעת. מלאי הבשר הקפוא יועד לשימוש צה"ל בשעת חירום, "ומאחר שצה"ל החליט להחליף את הבשר במנות הקרב הצה"ליות בשימורי טונה, לא הייתה עוד סיבה להחזיק במלאי הבשר".
אז הנה סוף-סוף הגיעה התשובה: מנות הקרב הצה"ליות עברו מאותו מעדן מענג הקרוי במחוזותינו "לוף" - לטונה. גורם המעורה בפרטים אמר שאכן מדובר ככל הנראה בבשר הלא מעובד המשמש להכנת הדליקטס הצה"לי, אם אפשר בכלל לדמיין דבר כזה. לא נותר אלא לשאול: מה עושים עם כאלף טונות של בשר לוף, מיהם הגורמים שירצו לקנות אותו, ובעיקר, עד כמה הקיבה שלהם חזקה.