על רקע העובדה שצבא ארה"ב נדרש לקצץ בתקציב ובמקביל לבצע יותר משימות, הצבא מדווח על עלייה של עשרות אחוזים בנפגעים מתאונות אימונים בים באוויר וביבשה. רק בתאונה האחרונה נפצעו 15 לוחמי מארינס; חמישה מהם ספגו כוויות קשות כתוצאה מפגיעה של נגמ"ש אמפיבי בצינור גז. "אני רוצה שהקונגרס יחזור למושב הנהג בכל הקשור לקיצוצים בתקציב ולא יישאר במושב הצופה של קיצוצים אוטומטיים", אמר לאחרונה שר ההגנה האמריקאי, ג'יימס מאטיס, שבעבר היה מפקד מחנה פנדלטון - שם התרחשה התאונה האחרונה של המארינס.
רצף התאונות הקשות כולל בין השאר שני חיילים פצועים קשה מהבזק אש שפרץ ממטוס קרב מסוג F-18 במהלך תחזוקה שגרתית, לוחם מארינס שנהרג באוגוסט האחרון במחנה פנדלטון מעץ שקרס עליו, לוחם נוסף נהרג באותו חודש בנסיבות שנחקרות על ידי שירות החקירות הפלילי. עוד באותו החודש נרשמו שלושה הרוגים שמטוס-מסוק מסוג אוספרי התרסק במהלך אימון באוסטרליה. כמו כן נהרגו 10 מלחים בהתנגשות בין ספינת טילים למכלית נפט, אחרי ששבעה נהרגו בהתנגשות אחרת של ספינה של הצי לספינת מכולות. בחודש יולי האחרון נהרגו 17 חיילים כשמטוס תובלה מסוג KC-135 התרסק במיסיסיפי, ובחודש שעבר נהרג לוחם בכוחות המיוחדים באימון שכלל "שימוש בחומרי נפץ". שבעה חיילים נוספים נפצעו. מעבר לזה, 11 לוחמים מיחידות מיוחדות כמו "אריות הים" ו"כוח דלתא" נהרגו מאז 2011 במפגני צניחה.
על פי הנתונים, מספר הנפגעים "מחוץ לשדה הקרב" במארינס עלה מאז שנת 2014 ב-60 אחוזים. בכל זרועות הצבא האמריקני נהרגו או נפצעו מאז תחילת חודש יוני 56 חיילים וקצינים.
לדברי ג'ון טולאן, עד לא מזמן גנרל ומפקד חיל הנחתים באוקיינוס השקט, "המצב כיום הופך את האימונים לחשובים מתמיד. הם חייבים לדמות את שדה הקרב באופן הכי מציאותי. זה דורש אימונים באש חייה וגם שימוש מסיבי יותר מתמיד בטכנולוגיה, רובוטים ומטוסים ללא טייס. הלחץ בפיקוד המרכזי ובפיקוד הפסיפי גבוה מתמיד. אין תחליף לניסיון".