לפני כשנה הסתיימה תכנית מטה גדולה שמטרתה להביא לשדרוג הארסנל הגרעיני של ארה"ב, רכש של טילים וראשי קרב גרעיניים חדשים. דו"ח עדכני של הממשל בוושינגטון חושף כי עלות התכנית, בהנחה שכולה תצא לפועל, יעמוד על 494 מיליארד דולר לאורך העשור הקרוב. הנתון לשנה - למקרה ששאלתם - 50 מיליארד דולר.
לא ברור עד כמה התכנית תצא לפועל כפי שהיא כיום, בהתחשב במספרים המטורפים. סביר מאוד שהמספר האסטרונומי הזה של דולרים ימשוך את תשומת לבו של הקונגרס ובמיוחד את חברי הוועדה לכוחות המזויינים.
הנתון העדכני אומר שכ-23 אחוז מתקציב הביטחון של ארה"ב יושקע בנשק הגרעיני. וזה אחרי שנתוני קודמים שהופצו לחברי הקונגרס דיברו על 7 אחוזים. "זה הנתון שאנחנו מתבססים עליו", אמר חבר הקונגרס מאק ת'וראנברי לכלי תקשורת בארה"ב, "אין לי ספק שזה יהיה משהו שנדון עליו לעומק".
מה שהביא לניפוח משמעותי במספרים המקוריים היה כמה מערכות נשק גרעיני שצורפו לתכנית. למשל טיל בליסטי בעל ראש קרב גרעיני חדש שישוגר מצוללות, שטראמפ עצמו הביע רצון לרכוש אותו. אגב, כל ראש כזה עולה 65 מיליון דולר. ואין בכוונתם לרכוש רק אחד כזה. כמו כן החלפת הצוללות הגרעיניות מסוג אוהיו בצוללות מסדרת קולומביה, שיחמשו ב-16 טילי טריידנט עם ראשי נפץ גרעיני שיגיעו למרחק של 11,300 ק"מ.
עוד דובר על החלפת טילי מינוטמן, שפותחו לראשונה ב-1970 בחדשים ושיפוץ 450 אתרי השיגור שיש לארה"ב. רק החלק הזה הוסיף לתכנית 50 מיליארד דולר ויש גם את הכוונה להמשיך לפתח ולייצר את המפציץ החמקני מסוג B-21. סעיף זה לבדו, נע באזור ה-200 מיליארד דולר.
הערכה היא שהתכנית תתפרס על פי זמן ארוך יותר, עד 2030 והסך הכולל שלה יגיע ל-1.2 טריליון דולר. ארה"ב בעידן של טראמפ גם מדברת על הגדלת הארסנל הגרעיני שלה, שנכון להיום עומד על כ-3,800 ראשי נפץ גרעיניים.