האינדקס הצבאי הגלובלי מבית BICC, המדרג מדינות בהתאם לרמת המיליטריסטיות בחברה (הוצאות צבאיות למול תוצר מקומי גולמי), הציב את ישראל במקום הראשון, ששומרת על התואר כבר ארבע שנים. השנה עומדת אירן, לשם השוואה, במקום ה-32.
הדירוג באינדקס מתבסס על נתונים של המכון לחקר השלום בשטוקהולם, הקרן המוניטרית הבינלאומית, ארגון הבריאות העולמי, המכון הבינלאומי למחקרים אסטרטגים וכן ה-BICC, המרכז הבינלאומי להמרה בבון, אשר מנתח טרנדים גלובליים, הוצאות כספיות הקשורות בהגנה, ניתוח כוחות מזוינים ברחבי העולם וכן מיליטריזם גלובלי.
הדירוג מצביע על רמת המיליטריסטיות במדינה, לפי היחס בין ההוצאות הכספיות הצבאיות, התמ"ג (תוצר מקומי גולמי) וההוצאות על מערכת הבריאות. כמו כן המרכז מעמת נתונים צבאיים שונים (כמו כוח אדם צבאי) למול מספר רופאים ובודק את מספר כלי הנשק הכבדים שברשות הצבא. יחד עם משתנים נוספים, הנתונים משוקללים וניתן להשוות בין מדינה למדינה.
כל המדינות במזרח התיכון נמצאות במקומות הראשונים
ב-2010, השנה לפיה דורגו המדינות באינדקס הנוכחי, עשר המדינות הראשונות ברשימה הן ישראל, סינגפור, סוריה, רוסיה, ירדן, קפריסין, דרום קוריאה, כוויית, יוון וערב הסעודית. האינדקס בחן 149 מדינות, ולפיו המזרח התיכון הוא האזור בעל רמת המיליטריסטיות הגבוהה בעולם. חמש מתוך עשר המדינות הראשונות בדירוג ממוקמות במזרח התיכון, וכל המדינות באזור נמצאות ב-40 המקומות הראשונים. "רמות גבוהות של מיליטירציה יכולות לתרום להפיכת קונפליקטים קיימים, הן מחוץ למדינות והן בתוכן, לאלימות", אמר מומחה ב-BICC, מארק וון בומקן.
ארה"ב נמצאת רק במקום ה-30, על אף שתקציב הביטחון שלה, העומד על 687 מיליארד דולר, הוא עדיין הגדול בעולם. עוד מעניין כי שתי מדינות אסייאתיות נמצאות בעשירייה הראשונה: סינגפור ודרום קוריאה. סין, שלצבאה התקציב השני בגודלו בעולם, נמצאת במקום ה-83. צפון קוריאה לא נכנסה לרשימה כיוון שאין מידע אמין לגבי ההוצאות הכספיות הצבאיות, גודל הכוחות המזוינים והיקפי הנשק במדינה.