כאשר הובס הצבא הגרמני במלחמת העולם השנייה אחד הסעיפים הראשונים שנכתבו בהסכם הכניעה היה פרוק מלא של הכוחות המזויינים, מבלי אפשרות הקמה מחדש. בזמנו היה נדמה כי לגרמניה לא יהיה עוד צבא לעולם; השילוב של פשעי המלחמה המחרידים ויכולת צבאית מדהימה שטבועה בדם הגרמני, היה בה מספיק כדי שבעלות הברית יעשו הכול שכך יישאר לעד.
אבל מחשבות לחוד ומציאות לחוד, תחילתה של המלחמה הקרה החזירה את גרמניה לחזית הלחימה, בתחילה כחלק מברית נאט"ו וורשה (גרמניה המערבית והמזרחית) ולאחר האיחוד צבא גרמניה היה צבא פעיל, חזק ומאוד מתקדם שמבצע משימות במסגרת האו"ם. החוק הגרמני אוסר על צבא גרמניה להילחם שלא במסגרת הגנתית, אך גם מסגרת זו נשברה כאשר הבונדסוור, צבא גרמניה, שלח חיילים להילחם לצד ארה"ב באפגניסטן. לאחרונה אישר הפרלמנט הגרמני להאריך את ההצבה של החיילים עד 2013. החלטה זו גרמה לנו לחזור שוב לאירופה ולספר לכם על אחד הצבאות הגדולים והמתקדמים שהיסטורית לא פשוט לדבר עליו, צבא שמדורג במקום ה-13 בעולם בעוצמתו.
צבא היבשה: מודיעין מעולה, יחידות עילית איכותיות
נכון להיום מונה הצבא הגרמני כ-250,000 חיילים, מחציתם אנשי קבע ומחציתם הנוספת חיילי סדיר, כאשר כל אזרח גרמני מחויב בשרות סדיר של שישה חודשים לאחריו ניתן לזמנו למילואים בעת הצורך. לצבא עוד 100,000 אזרחים בתפקידי מנהלה ותחזוקה, למרות שישנה כוונה בגרמניה לקצץ את הכוחות ב-40 אחוז ושיהיו מבוססים על אנשי קבע בלבד.
הצבא הגרמני מאורגן ב-5 דיביזיות קרביות ועוד מספר יחידות עצמאיות. כל דיביזיה מורכבת מחטיבת שריון, 2 או 3 חטיבות חי"ר ויחידות ארטילריה והנדסה. הצבא הגרמני מפעיל 600 טנקי לאופרד 2 מתקדמים וכ-1,700 נגמ"שים מסוגים שונים, כולם נחשבים למתקדמים ומייצור מקומי. כוחות אלו מגובים ב-1,500 כלי ארטילריה מתניידת ומאות משגרי רקטות. הגרמנים ידועים בעולם בעיקר בגלל יחידות מודיעין שנחשבות למעולות בתחום ובנוסף בזכות יחידות העילית שלו, כגון KSK (הסיירת מטכ"ל של הצבא הגרמני) וה-GSG9, היחידה ללוחמה בטרור.
חיילי צבא גרמניה מוצבים כיום במדינות כמו קוסובו, בוסניה, מספר מדינות באפריקה ובנוסף ישנם כ-5,000 חיילים גרמנים באפגניסטן. החיילים הגרמנים עלו לכותרות שליליות פעמיים, אחת בחשד לרצח אזרחים בקונגו ובפעם השנייה כאשר נהרגו, בטעות, אזרחים אפגנים. לאחר מקרים אלו פוטר הרמטכ"ל הגרמני. כמו כן ישנן שמועות על כך שחיילים גרמנים השתתפו גם בלחימה בלוב.
חיל האוויר: אחד הטובים בעולם
הטייסים הגרמנים נחשבים למקצוענים שמתאמנים הרבה מאוד, מה שהופך את חיל האוויר של גרמניה לאחד מחילות האוויר הגדולים והמתקדמים בעולם. החיל מפעיל כ-700 מטוסי קרב בהם כ-250 מטוסי יורופייטר, שנחשב מתחרה ל F-16. לחיל יש עוד כמה מאוד מטוסי טורנדו - מטוס משנות ה-70 שנחשב ל"סוס עבודה". בתחום המסוקים מפעיל החיל את הטיגר, המתחרה האירופאי למסוקי האפאצ'י. דגש גדול הם נתנו למסוקי הסער, שלפחות 250 מהם משרתים בחיל ומספקים סיוע צמוד לדיביזיית צנחנים, ששייכת בגרמניה לחיל האוויר. את הפעילות הראשונה שלו עשה החיל במסגרת נאט"ו מעל בוסניה, שם היו אחראים על תקיפות עומק וסוללות טילי נ"מ. החיל נותן דגש חזק על מל"טים שחלק מהם נקנו, איך לא, בישראל.
הצי הגרמני: צוללות מתקדמות, לחימה בפיראטים
חיל הים הגרמני מפעיל כ-90 כלי שיט. לגרמנים יש 20 ספינות טילים גדולות מגובות בעוד 15 פריגטות מהירות, 6 צוללות שנחשבות לצוללות הלא-גרעיניות המתקדמות בעולם, ספינות נחיתה מתקדמות וספינות אספקה וסיוע. לכל ספינות הצי יכולת שיגור של מסוק מאויש ועוד מסוק ללא טייס. בעתיד מתכנן חיל הים הגרמני להצטייד ב-6 ספינות טילים חמקניות אולם בשל המצב הכלכלי לא ברור אם התוכנית תצא לפועל בשנים הקרובות. הצי הגרמני פעיל בעיקר מול החוף הסומלי, שם הם נלחמים בתופעת הפירטים ומשתתפים במאמץ לשמירת נתיבי הסחר הימי.
תעשייה מתקדמת ושיתוף פעולה עם צה"ל
לגרמניה יש תעשייה צבאית וביטחונית מהמתקדמות בעולם. כמעט כל הציוד הגרמני הוא מיצור עצמי, החל בנשק האישי של כל חייל גרמני, ה-G-36, דרך טנק המערכה לאופרד 2 ועד לצוללות U-212. גם בתחום האוויר נחשבים הגרמנים למובילים אולם עיקר הפרויקטים בהם הם מעורבים הם כלל אירופאים. כמו לא מעט צבאות באירופה אין כיום לגרמנים אויב שמאיים בשער, אך למרות זאת משקיעים הגרמנים 41 מיליארד דולר כל שנה בכדי לממן צבא יעיל ומתקדם. לצבא גרמניה יש קשרים קרובים עם צה"ל, על כך מעידים הביקורים ההדדיים שעורכים קציני המדינות, וכמעט שאין שנה בה לא מדווח בתקשורת על קציני צבא גרמנים שהגיעו לארץ לצורכי עבודה.