על פי ההודעה של צבא ארה"ב וחיל האוויר האמריקאי, מסוק האפאצ'י המריא מבסיס אגלין בתמיכה של טייסת הניסויים ה-96 ושיגר את הטיל "מעבר לקו הראייה", כשהוא משמיד לחלוטין את הסירה שהייתה המטרה.
ניסוי נוסף שאמור היה לבחון השמדה של סירת מטרה בתנועה בוטל בשל מזג האוויר, אולם הוא צפוי להתקיים בקרוב.
"ההדגמה הייתה מוצלחת מאוד, הצוות שלנו עבד צמוד עם הצבא כדי להבטיח שהכל יעבור חלק", אמרה אמנדה הארגט מהנדסת בטייסת הניסויים ה-708 שהייתה גם היא חלק מהיחידות שבחנו את הטיל של רפאל.
מחיל האוויר האמריקאי נמסר כי: "נערכו שינויים בכלי הטיס (המסוק) כדי להתאים את מערכת הנשק. שלושה ימים לפני הניסוי באוויר המערכות נבדקו על הקרקע כדי לבדוק שהכל עובד כמו שצריך".
יש לציין כי הצוותים האמריקאים שהשתתפו בניסוי הגיעו לישראל כבר ב-2019, טסו במסוקי אפאצ'י של חיל האוויר והשתתפו בשיגורים של טילי הספייק NLOS בישראל.
אמנם דגמי האפאצ'י של חיל האוויר ישנים יותר מאלה של ארה"ב, אולם בחיל האוויר ובצבא היבשה האמריקאי, ציינו כי הניסויים בישראל סייעו להם לצבור ניסיון במערכת הנשק של רפאל.
טילי הספייק החלו להיכנס לשירות בצה"ל כבר בשנות השמונים, כאשר הדבר נשמר בסוד עוד זמן רב לאחר מכן. בהמשך, הטילים הותאמו לנשיאה ממסוקי האפאצ'י של חיל האוויר ובשנים האחרונות גם מכלי השיט של חיל הים.
משפחת טילי הספייק כוללת גם את דגמי ה-SR לטווחים קצרים ואת ה-MR המוכר בצה"ל בשם טיל גיל. גם דגם ה-SR נבחן על ידי הצבא האמריקאי בחודש שעבר וגרף שבחים רבים. לטילים מיוחסת יכולת דיוק גבוהה ביותר, כולל על מטרות נעות.
האמריקאים בחנו את הטילים האלה בישראל כבר לפני שנה ונראה שבקרוב הטיל יוכרז שם כמבצעי מה שעשוי להעניק להם יכולות גבוהות הרבה יותר מאשר טילי ה-'הלפייר' הנמצאים כיום בשירות.