התת מקלע הישראלי האייקוני והמפורסם בעולם ממשיך לספק את הסחורה. תיעוד שפרסם צבא ארה"ב מוקדם יותר השנה ובו ניתן לראות את המשטרה הפדרלית של בלגיה מתאמנת עם תת מקלע עוזי עורר עניין רב.
נדיר מאוד לראות כיום את העוזי במדינות מערביות. במקרה של המשטרה הפדרלית של בלגיה, מדובר בגוף שאחראי בין השאר על האבטחה של מטה נאט"ו השוכן במדינה. בתיעוד הם נראו מתאמנים עם תמ"ק עוזי במטווח הממוקם באחד מבסיסי חיל האוויר שם.
העוזי, שתוכנן על ידי עוזי גל, הנו תת מקלע שיורה קליעים בקוטר 9 מ"מ בקצב של 600 כדורים לדקה. הפיתוח שלו החל כבר בסוף שנות ארבעים.
מכיוון שהיה זול לייצור וקל לתפעול הוא נבחר על ידי צה"ל והראשונים שקיבלו אותו היו לוחמי חטיבת הצנחנים ויחידות מיוחדות כבר ב-1955.
לעוזי היו בעיות דיוק וטווח קצר שלא הספיק לאופן הלחימה של שנות השישים והשבעים שבמהלכן החל לצאת משרות ביחידות הלוחמות. עם הזמן התגלו גם תקלות רבות, החמורה שבהן פליטות כדור לא רצויות.
כיום לא קיימים בצה"ל את דגמי העוזי שמופיעים בתמונות. אולם נגזרות מיוחדות של הנשק נמצאות ביחידות העילית של צה"ל ומשטרת ישראל.
מדובר באחד מכלי הנשק המפורסמים ביותר של מדינת ישראל, שלאורך השנים נמכר לצבאות, גופי משטרה וגופי ביטחון בלמעלה מ-90 מדינות. כמעט בכל סכסוך אלים בעשורים האחרונים תועדו תתי מקלע עוזי.
בין היעדים אליהם הגיע נמצאות מדינות אפריקה ודרום אמריקה, אפילו השירות החשאי שאמון על אבטחת נשיא ארה"ב ולוחמי יחידת העילית אריות הים, הקומנדו הימי של ארה"ב, היו חמושים בעבר בתמ"ק עוזי.
כיום, כשבעה עשורים אחרי שפותח, העוזי מהדגם הראשוני שנראה בתמונות כבר לא משרת באותן יחידות עילית וגופי אבטחה. אלה יהיו מצוידות במיקרו עוזי.
אבל נראה שבמשטרת בלגיה עדיין מאמינים בתמ"ק הישראלי. עוד מדינה שעדיין משתמשת בדגמים הראשונים של העוזי היא איראן. הם קנו אלפי עוזים במהלך שנות ה-70 ואלה שימשו את הלוחמים האיראנים במלחמת איראן-עיראק ונמצאים שם עד היום, בשירות הצבא ויחידות משטרה.