בזמן שעיני העולם מופנות לאולימפיאדה בריו, מתנהלת ברוסיה עוד אולימפיאדה מעניינת לא פחות: "משחקי מלחמה 2016". התחרות הזו, שמכונה גם "אולימפיאדת המלחמה השנייה", היא בעצם תחרות שיזם הצבא הרוסי ונועדה להפגין שרירים מול מדינות המערב. בשנה שעברה השתתפו בתחרויות השונות 17 מדינות, והשנה עלה המספר ל-20 מדינות, בהן אגב, גם איראן.
אם בריו ניתן לראות מקצים של ריצה ושחייה, בתחרות של הרוסים אנחנו מדברים על תחרויות כמו טנקים במסלול מכשולים, מסלול שכולל חציית נהר ולסיום ירי מהיר של פגזים למטרות קרובות ורחוקות. בנוסף, ישנה תחרות של צלפים ועוד תחרות במסגרתה צוותים ארטילריים מתחרים בירי מדויק לעבר מטרות רחוקות. גם מקצה בו טייסי קרב מתחרים על ההפצצה הכי מדויקת ישנו, וגם מסלול לאנשי היחידות המיוחדות שמתחרים בריצה במסלול מכשולים, טיפוס על הרים גבוהים ועוד כמה דברים מטורפים.
בסך הכל, השתתפו בתחרות השנה כ-3,000 חיילים מרחבי העולם והאולימפיאדה הסתיימה ב-13 לאוגוסט בטקס חלוקת תעודות מרשים. באופן לא מפתיע, כמעט כל המקומות הראשונים נקטפו על ידי אנשיו של פוטין. התחרויות התקיימו בשתי מדינות, רוסיה וקזחסטן, שם פרסו הרוסים 23 מתחמי תחרות שכל אחד מהם שייך למקצוע אחר. החיילים שהשתתפו בתחרות התחלקו ל-121 צוותים וברוסיה מציינים שהיו עוד 11 מדינות ששלחו משקיפים שאולי יתחרו גם בשנה הבאה.
הצוותים המרשימים על פי הרוסים היו הסינים ואנשי צבא קזחסטן שהתחרו ב-21 מתחמים. הרוסים אגב, התחרו בכל ה-23. גנרל יאנג ג'יאן מצבא סין סיפר לתקשורת הרוסית שהאולימפיאדה הזו "מכסה את כל מה שהחיילים ייראו בשדה הקרב האמיתי". עוד אמר הגנרל מסין, "התחרות הזו מכסה את כל הטכניקות והטקטיקות בהן ישתמשו הלוחמים, וללא ספק מציגה את היכולות של כל צבא".
תמונות וסרטונים שפורסמו משם מתעדים את הטנקים כשהם חוצים מכשולי מים, יורים פגז למטרה וממשיכים הלאה. במקצה אחר, התרשמנו מהיכולות של טייסי הקרב להפיל פצצה בדיוק על המטרה שמסומנת באיקס וגם תחרות הטיפוס הייתה מרשימה למדי. תחרות שעניינה אותנו מאוד הייתה זו של הצנחנים, שחלקים ממנה פורסמו על ידי צבא איראן שגם השתתף במקצה. האיראנים לא סיפרו לאיזה מקום הם הגיעו, אבל טענו שהקצינים שיצאו לתחרות ברוסיה היו "מאוד מרוצים". חוץ מזה, לא פספסנו את זה שהאיראנים ממש התלהבו מהתחרות ודאגו להנציח את הכיף שלהם בתמונות סלפי.
לסיום, נציין שברוסיה מספרים שהזמינו לתחרות יותר מ-40 מדינות, בהן גם צבאות מערב אירופה ואפילו את צבא ארה"ב, אבל אלה העדיפו שלא להגיע לתחרות. אנחנו מנחשים שהם העדיפו לעקוב מרחוק ולרשום לעצמם הערות.