ארצות הברית ממשיכה להתמודד עם השלכות הזכות להחזיק בנשק אישי, שמעוגנת בחוקתה: אלפי מקרי רצח בכל שנה. לא מעט אזרחים שמחזיקים בנשק עושים בו שימוש לרעה, ומקרי טבח המוני במקומות ציבוריים בארצות הברית כבר לא מפתיעים אף אחד. על פי האתר inc.com, בשנה ישנם כ-30,000 מקרי מוות שקשורים לירי באקדח.
בוושינגטון כבר הבינו שמדובר בבעיה של ממש והשקיעו מאמצים רבים בפיתוח טכנולוגיות לייצור כלי נשק חכמים. "אין בעיה שהממציאים של ארצות הברית לא יוכלו לפתור", כותבת ואלרי ג'רט, יועצת בכירה לנשיא אובמה בהקדמה לדו"ח שהוצג בשבוע שעבר בנושא. "אנחנו בטוחים שהתמקדות בייצור אקדחים חכמים במגזר הפרטי תשחרר אל העולם חידושים מצילי חיים".
בשלב זה, טכנולוגיית האקדח החכם תתמקד בהגבלת השימוש בקרב אנשים שאינם מורשים לעשות שימוש בנשק - כלומר אינם הבעלים המקוריים שלו - בעזרת שבבי זיהוי שפועלים בתדרי רדיו או במערכות זיהוי ביומטרי. הטכנולוגיות הללו למעשה ינעלו את הנשק ויאפשרו לו לירות רק לאחר זיהוי ודאי. נציין כי בעשורים האחרונים התפתחה הטכנולוגיה הזו באופן איטי יחסי, וכעת נראה שוושינגטון דוחפת חזק את העניין, בין היתר על ידי מתן מענקים כספיים לחברות שיפתחו טכנולוגיות כאלו.
הטכנולוגיה תאפשר לבעלי הכלי שליטה גדולה יותר על השימוש בו, ויהיה קל יותר לרשויות להחזירו לבעלים במקרה שייגנב או יאבד. בעתיד, יצרני נשק יהיו מחויבים לעמוד בתקנים המחמירים הללו. אבל מה אם הבעלים החוקיים של הנשק יחליט לצאת למסע הרג? לזה אין כרגע תשובות בבית הלבן.