ארגון המדינה האסלאמית ותומכיו מסביב לעולם הביאו עד כה למותם של יותר מ-33 אלף איש – כך נטען במחקר חדש. המחקר מנה את הקורבנות שנרצחו ע"י הארגון מאז שנת 2002, אז עוד פעל כמספר מחתרות קטנות עד להכרזתו הרשמית בקיץ 2014. מחתרות אלו נשבעו אמונים לדאע"ש עם השנים. על פי המחקר של אוניברסיטת מרילנד שבארה"ב, מדובר בכ-30 ארגוני טרור שפועלים מניגריה ועד בנגלדש.
ארין מילר, מחברת הדו"ח שהתבסס על המחקר, סיפרה שהמטרה העיקרית של צוותה הייתה להעריך את גודלו של הארגון ומידת הנזק שהוא גרם עד כה בעולם. "לעיתים קשה לענות על השאלה מהם בדיוק דפוסי הפעולה של הארגון, זה בדיוק מה שניסינו לברר", אמרה.
החוקרים התחקו אחר שורשי הארגון בשנת 2002, אז פעל תחת המנהיג אבו מוסעב א-זרקאווי, לימים מנהיג ארגון אל-קאעידה בעיראק. עם השנים, הקבוצה יצרה בריתות כדי להרחיב את פעילותה מעבר לסוריה ועיראק. עם חלק מהארגונים הללו, מילר מעידה שמדובר פשוט באידיאולוגיה משותפת. אך עם חלק מהארגונים, כמו בוקו חראם לדוגמה, הקשרים חזקים יותר.
החוקרים עקבו גם אחר הפיגועים שבוצעו בהשפעת הארגון, בעיקר במדינות אירופה, אך גם בארה"ב ובאוסטרליה. לטענת החוקרים, פיגועים אלו היו קטלניים פחות מאלה שבוצעו בידי לוחמי הארגון בפועל. בנוסף ל-33 אלף הקורבנות שנרצחו, יותר מ-40 אלף נפצעו וכ-11 אלף נלקחו בשבי, ביניהן נשים יזידיות רבות שהפכו לשפחות מין של פעילי הארגון.
כאמור, דרך הפעולה העיקרית של ארה"ב עד כה הייתה סדרת תקיפות אוויריות מעל שטחים שבשליטת הארגון, בעיקר בסוריה ובעיראק ולאחרונה גם בלוב, לצד מבצעים מיוחדים על פני הקרקע. עם זאת, מילר מציינת שהשפעת הארגון ניכרת בשטח נרחב יותר מאשר במקומות שבהם הוא פועל באופן פיזי.
כיוון שהמידע שמגיע מתוך הנעשה בסוריה מוגבל, החוקרים של אוניברסיטת מרילנד מזהירים שהנתונים עלולים להיות לא מדויקים או לא בהכרח משקפים את המציאות כפי שהיא. כמו כן, המחקר לא ספר התקפות של ארגון דאע"ש על מתקנים צבאיים.