לצד תקיפות צה"ל ופגיעה במערך הרקטות, מחסנים וייצור שלהן בעזה, ארגוני הטרור ברצועה ממשיכים לשגר מאות רקטות לדרום הארץ מדי יום וגם מטחים משמעותיים למרכז.
ישראל נכנסה למבצע "שומר החומות" כשבידי חמאס כ-14,000 רקטות, ובידי הג'יהאד האסלאמי כ-8,000 רקטות, כך על פי הערכות גורמי המודיעין, כפי שפורסמו בשנה האחרונה.
כלומר, הערכת מערכת הביטחון היא שבעזה יש 22,000 רקטות, אולי עוד כמה מאות אצל ארגונים קטנים יותר. יש לעשות הבחנה לגבי הרקטות ארוכות הטווח שיכולות להגיע לירושלים וגוש דן, שמספרן מוגבל ונמוך הרבה יותר.
על פי נתוני צה"ל, בששת ימי הלחימה שוגרו נכון ליום שבת בצהריים מעל ל-2,500 רקטות. לכך יש להוסיף את תקיפות צה"ל שהביאו לפגיעה בכמה אלפי רקטות. הערכות אופטימיות מדברות על למעלה מ-4,000 רקטות שהושמדו, הפסימיות על הרבה פחות.
המודיעין הישראלי, בעיקר שב"כ, הצליחו להשיג יכולת חדירה מרשימה שהכניסה לבנק המטרות של צה"ל הרבה מאוד מחסנים של רקטות, אם כי הנתון המדויק אינו ברור.
כל זה מוביל לנקודה העיקרית, כמה זמן עוד מסוגלים בעזה לשגר רקטות לכיוון ישראל? ההערכה השולטת היא שהם מסוגלים לעשות את זה במשך חודש וחצי-חודשיים, בקצב אש שנע בין 150 ליותר מ-200 ביממה.
כפי שצה"ל הבהיר לא פעם בשנים האחרונות, את ירי הרקטות לא ניתן לעצור מהאוויר. לחמא"ס וגא"פ יש תוכנית ירי רקטות מסודרת, אותה הם הכינו בשנים האחרונות כאשר התכוננו למלחמה מול ישראל, כפי שראינו בלא מעט ניסויים לכיוון הים.
חמא"ס וגא"פ דואגים לשמר את כוח האש שלהם גם לימי קרב נוספים וגם מתוך מחשבה לשמור כמות גדולה של רקטות ליום שאחרי המבצע. בצה"ל, יש לציין, הודיעו בימים האחרונים על פגיעה קשה ביכולת ייצור הרקטות של הארגונים בעזה. עניין משמעותי בעיקר במבט ליום שאחרי המבצע.