שנת 2030, מלחמה אכזרית משתוללת בחוץ. מאות מפציצים אמריקאים מתנתקים מהמסלולים הארוכים והשחורים כשבבטנם עוצמה שמחריבה מדינות. בין המפציצים גם מטוסי הענק מסוג B-52, בני שמונים שנה, ולצדם מפציצים צעירים יותר כמו החמקן מסוג B-2 ו-B1. כל אחד מהם נושא פצצות גרעין ובמהלך הטיסה הארוכה, אלפי קילומטרים, הם מצליחים לחדור את מערכי הנ"מ האדירים של האויב שלהם. רוב סוללות הנ"מ מושמדות עוד לפני שהם מגיעים, רוב המכ"מים של האויב הופכים עיוורים.
ככה נראית מלחמת העולמות, תרחיש לא לגמרי בדיוני. ככה גם נראה תרגיל של חיל האוויר האמריקאי שנערך החודש, שבעיני רבים מסמן את הרגע בו העולם יחזור לתקופת האבן.
את התרחיש הזה תרגל בתחילת החודש פיקוד המבצעים הגלובלי של חיל האוויר האמריקאי (AFGSC), שאחראי על המוכנות של החיל להפצצות אסטרטגיות גלובליות וגרעיניות, ובקיצור למלחמת גוג ומגוג. התרגיל התנהל מבסיס מקסוואל, בו הם ריכזו טייסות של כל סוגי המפציצים שמיועדים לשאת פצצות וטילים גרעיניים, כולל מטוסי ה B-52 הזקנים. המטרה של התרגיל הייתה לבחון את המוכנות של חיל האוויר של ארה"ב, ובעיקר לבחון את היכולת שלהם להתמודד עם אמצעי ההגנה המתקדמים של היום, ואלה שצפויים להיכנס לשירות בעשורים הקרובים.
בארה"ב כינו את התרגיל "משחקי מלחמה", וציינו כי מדובר בבחינה של "היכולת שלנו לנהל מלחמה גרעינית מלאה לאור האיומים. בריגדיר גנרל פרדיננד סטוס, בכיר בפיקוד, אמר לאתר דיפנס ניוז: "יצאנו למשחקי מלחמה עם כל היכולות שיש לנו". לאור חזרת של המלחמה הקרה נראה שיש בארה"ב מי שמוודא שאין חלודה על יכולות שהיו רלוונטיות אז וכדאי שיהיו גם היום.
מתכוננים ליום הדין
בין הכוכבים של התרגיל היו גם מטוסי ה-B-52H, שהחלו לטוס עוד בשנות ה-50. בחיל האוויר של ארה"ב מתכננים לשדרג אותם כך שימשיכו לטוס גם בשנת 2030, וכפי שציינו מנהלי התרגיל הם יעשו את העבודה גם בגיל 80. כל מטוס כזה יכול לשאת יותר מ-30 טון פצצות למרחק של 16,500 ק"מ לא כולל תדלוק אווירי. מדובר במטוס ענק, כזה שלא יכול לתמרן כמו מטוס קרב, אולם המערכות המסווגות שיש עליו יספקו לו הגנה מפני מערכות הנ"מ של האויב, על פי התרגיל גם בעוד 20 שנה. מנהלי התרגיל שבחנו את היכולות של המטוס טענו לאחר מכן ש"בקלות הוא יכול להמשיך לטוס עד שנת 2050".
גורמים אמריקאים אמרו לדיפנס ניוז שגם מטוסי ה-B-1 תפקדו כמצופה, וכי גם אלה יעברו עוד שדרוגים שיאפשרו להם להתמודד עם מגוון רחב של איומים. אגב, כל הדגמים יכולים לשגר טילים בעלי ראשי נפץ גרעיניים ממרחקים של אלפי קילומטרים, הרבה מעבר לטווח שמערכת של מדינה כזו או אחרת יכולה לאיים עליהם. ה-B-1 מסוגל לשאת 24 פצצות גרעין לטווח של 11,000 ק"מ. וה-B-2 החמקן מסוגל לשאת 23 טון פצצות או 16 פצצות גרעיניות למרחק של 11,000 קילומטר.
הפעם האחרונה שארה"ב ניהלה תרגיל גרעיני בהיקף כזה הייתה בשנת 2013, אולם זה "לא היה הדבר האמיתי כמו היום", ציינו בארה"ב כאשר הכוונה להיקף התרגיל כמו גם ליכולת שתרגלו. עוד ציינו בכירי הפיקוד כי בכוונתם לנהל יותר "משחקי מלחמה גרעיניים" וציינו שכבר עכשיו הפיקוד יעיל הרבה יותר וגם מהיר הרבה יותר. טכנולוגיה זה שם המשחק מבחינתם, ומדבריהם ניתן להבין שאין עוד מדינות שהגיעו לרמה שלהם. במילים אחרות – שהם הכי טובים בלחסל את העולם.