לכבוד חגיגות ה-70 למדינה ולצה"ל, שפים וטבחים מהבסיסים והפיקודים השונים התאגדו בשבוע שעבר לתחרות "המנה הכי ישראלית" – והכינו מנות שלא יביישו מסעדות שלושה כוכבי מישלן.
"כל צוות הכין שלושה סוגי מנות – מנת פתיחה, מנה עיקרית וקינוח", סיפרה מארגנת התחרות רס"ן יפית אדרי, ראש מדור איתור ופיתוח קולינרי במערך המזון. "ראינו רעיונות מדהימים ומנות כל כך מיוחדות, מורכבות וישראליות. המנות עשויות כולן מחומרי הגלם שיש בכל בסיסי צה"ל והשפים השתמשו אך ורק בכלי בישול שקיימים בבסיסים השונים, כך שכל שף יכול לקחת את המנות האלה ולהכין אותם לחיילים ביחידה שלו".
"אחת המנות המרהיבות בתחרות נקראה 'קידוש של שבת'. זה בעצם קדאיף שיצרו ממנו ספל של קידוש ומילאו אותו בלפתן של פירות", המשיכה רס"ן יפית. "יש כאן יצירתיות מדהימה. כל מנה הייתה מיוחדת, מדהימה ויפהפיה כשלעצמה. בכלל, צה"ל לא מפסיק להתקדם בתחום הקולינרי. בשנה הבאה נפתח כיתת קד"צ לשפים צבאיים ונמשיך לתת מענה לכלל הסועדים, כולל הטבעונים, החרדים והאלרגנים. התפקיד שלנו הוא שכולם ישבעו".
בתחרות שפטו קצין לוגיסטיקה ראשי, תא"ל יוסי אילוק, מפקד מערך המזון, אל"ם ערן לפיד, מפקד בה"ד 6, אל"ם ניצן ממרוד, יו"ר איגוד השפים הארצי והשף שלום קדוש. במקום הראשון זכו הטבחים של פיקוד דרום, שקיבלו כיריים אינדוקציה, מוט ריסוק וכלי בישול נוספים.
לוחמים, בקרוב אצלכם במוצב.