ועדת השחרורים שליד כלא 'אשל' החליטה לקצר את עונשו של פעיל חמאס שחדר לישראל בחצי שנה ולשלוח אותו למעצר בית בבית אביו ברפיח. נימוק הוועדה הוא שהאיש אינו מהווה סכנה למדינה מאחר והוא עבר לשורות הפת"ח.
ע', צעיר עזתי בשנות העשרים לחייו, עבר אימונים ברצועה על ידי בכירים בזרוע הצבאית של חמאס. לפני כשנתיים חצה את הגבול מעזה לישראל יחד עם חברו לאחר שחתכו את גדר המערכת. על גופו של ע' הייתה סכין גדולה.
חיילי צה"ל עצרו את ע' וחברו. הוא הועמד לדין ונגזרו עליו שנה וחצי מאסר בפועל. לטענתו, הוא חצה את הגבול לא כדי לבצע פיגוע אלא מטעמים כלכליים. באחרונה פנה ע' לוועדת השחרורים וביקש לנכות שליש מעונשו בגלל התנהגות טובה בכלא.
התובע מטעם פרקליטות מחוז הדרום סירב בתוקף לבקשה, בנימוק שאין הוכחה שהתפיסה האידאולוגית שלו השתנתה ושהוא עזב את שורות החמאס לטובת הפת"ח.
לטענת התובע, לא ניתן לטעון שמדובר במעידה חד פעמית שכן מעצרו בוצע בכמה הזדמנויות מה שמעיד על נחישותו לפגוע בכוחות הביטחון בפרט ובביטחון המדינה בכלל ולכן הוא מתנגד לשחרור המוקדם.
ע', שייצג את עצמו בדיון טען מנגד, כי הוא סתם הודה בחקירתו שהוא איש חמאס וכי תמיד היא איש פת"ח. "הכול שקרים. הודיתי סתם כי אין עבודה בעזה אז החלטתי להגיע לישראל", הסביר ע' לחברי הוועדה.
חברי ועדת השחרורים החליטו בצעד תקדימי לקצר את מאסרו בשליש וקבעו שהוא ישהה במעצר בית בבית אביו ברפיח. לטענתם, הם קיבלו חוות דעת מהשב"כ שאינו מתנגד לשחרורו של ע'. לדבריהם, המקרה שלו שונה מזה של אסירים ביטחוניים אחרים, למרות שהוא איש חמאס.
"בעוד שכתב האישום מייחס למבקש (א') חברות בחמאס הרי שהיום המבקש משויך לפת"ח וניתן לו שגם בכך יש כדי ללמד את זניחת הקו האידיאולוגי. הגענו למסקנה כי המבקש עמד במוטל עליו לשכנע את ועדת השחרורים שהוא ראוי לשחרור וששחרורו לא יסכן את שלום הציבור", פסקו חברי הוועדה.
הם קבעו ש-ע' ישהה במעצר בית בבית אביו ברובע 42 בשכונת 'שרקיה' ברפיח ולא ייצא מהבית בין השעות עשר בלילה ועד לשש בבוקר, נאסר עליו להתרועע עם עבריינים והוא יוכל לשנות את כתובת המגורים אך רק באישור הוועדה ועליו להסתובב על הזמן עם פנקס רישיון האסיר. במידה ויפר תנאי השחרור יופקע השליש והוא ירצה את שאר עונשו בכלא.
גורמים בפרקליטות מחוז הדרום זעמו על ההחלטה שאינה מידתית, שכן היא מהווה תקדים מסוכן כיוון שלא ניתן לפקח על תנועותיו של ע' כשהוא נמצא בשטח הרצועה ולבדוק האם הוא מפר את תנאי שחרורו.
"זו החלטה מאוד בעייתית. איך בדיוק ניתן לברר אם הוא חזר לטרור או מפר את תנאי השחרור? מה, נכניס לרצועה את סיירת מטכ"ל, נשגר כט"במים לעקוב אחריו מהאוויר? אנחנו בוחנים את האפשרות לערער על ההחלטה", הסבירו הגורמים.