סבב ההסלמה האחרון מול חמאס בעזה הסתיים אמש באופן די מפתיע, אך חוץ מתושבי הדרום שנאלצו לספוג את ימי הקרב הקשים, תקציב המדינה יהיה זה שיישא בתוצאות. יירוטים של כיפת ברזל, תקיפות של מטוסי ומסוקי קרב, פעילות חיל הים, מילואימניקים שגויסו, כוחות ששונעו ועוד. הערכה היא ש-40 שעות הלחימה עלו למשלם המיסים עשרות מיליוני שקלים.
על פי החישובים, יום לחימה אחד של צה"ל ברצועת עזה, שעיקרו היה פעילות של חיל אוויר ומערך ההגנה האווירית, עולה כ-80 מיליון שקלים. מדבר בכ-20 מיליון יותר מיום דומה עד שנת 2010, משום שמאז התייקרו מערכות הלחימה והטכנולוגיה הפכה למורכבת יותר. בהערכה גסה, 40 שעות הלחימה עלו לישראל בין 110 ל-120 מיליון שקלים.
על פי פרסומים של דובר צה"ל, צה"ל תקף כ-160 יעדי טרור, כשחלק מהיעדים הותקפו על ידי מספר כלי טיס. בנוסף ציין דובר צה"ל שבכל רגע נתון במהלך הסבב האחרון, היו בשמי רצועת עזה עשרות כלי טיס. עלות שעת טיסה של מטוסי F-15, שהשתתפו בתקיפות, מוערכת ב-140 עד 170 אלף שקלים, וכ-100 אלף שקלים לכל שעת טיסה של מטוסי ה-F-16. על פי הפרסומים, אלה ביצעו עשרות רבות של גיחות תקיפה במהלך הימים האחרונים. לא מעט מבנים של מטוסי קרב שהו באוויר שעות ארוכות עד לרגע בו סימנו להם מטרה והם תקפו. את אלה ליוו מטוסים לתדלוק אווירי וכלי טיס נוספים. למטוסי הקרב יש להוסיף גם את מסוקי הקרב, שעלות שעת טיסה שלהם מוערך בכ-50 אלף ש"ח ומטוסים ללא טייס שעלות טיסה שלהם עולה כ-20 אלף שקלים.
לכל זה יש להוסיף גם את עלויות אמצעי הלחימה ששוגרו על ידי כלי הטיס, מדובר בכמה מיליוני דולרים שיצאו ממפעלי התחמושת של חיל האוויר. אומנם כוחות היבשה לא השתתפו בלחימה, אולם כן היו כוחות בט"ש ויחידות מודיעין ואחרות שהיו שותפות למהלך, הערכה היא שאלה לבדן עלו כמיליון שקלים.
כספים רבים הושקעו כמובן גם בפעולות הגנה: לכיוון מדינת ישראל שוגרו למעלה מ-400 רקטות ופצצות מרגמה. לוחמי כיפת ברזל יירטו על פי חיל האוויר כ-100 רקטות. לעבר רובן שוגרו לפחות שני מיירטים מסוג טמיר, עלות של כל אחד מהם עומדת על כ-200 אלף שקלים. אגב, עלות סוללת כיפת ברזל נעה סביב ה-100 מיליון והפעלה שגרתית שלה, עוד לפני שיגור הטיל, מוערכת בכמה עשרות אלפי שקלים ליום. לסיום, צריך להגיד שאותם 120 מיליון שקלים לא כוללים כמובן את ההוצאות האזרחיות ונזקי רכוש.
עוד נזכיר, שמדובר בסבב ההסלמה ה-6 רק לשנת 2018: בחודש מאי נורו לעבר ישראל כ-114 רקטות ופצצות מרגמה, ביוני היה סבב נוסף של כ-60 רקטות וביולי היה פה ירי של 230. באוגוסט נורו 170 ובאוקטובר 38. בהערכה גסה, סך הסבבים של 2018 עלו למשלם המיסים הישראלי בין 500 ל-600 מיליון שקלים.