שני קצינים בדרגת רס"ן המשרתים בחטיבה המרחבית אילת, הודחו מתפקידם בעקבות תלונת חייל במצ"ח. על פי החייל, שני הקצינים התעללו בו והשפילו אותו לאחר שסירב להציג בפניהם את איבר מינו.
האירוע החל כששני הקצינים נכנסו למשרדו של נגד. במקום נכח סמל א', המתלונן, קצינים וחיילים נוספים. אחד מהקצינים החליט ללעוג בפני הנוכחים לסמל א', ששימש כחלק מחוליית הפיקוד של מפקד החטיבה, וביקש ממנו להציג לנוכחים את איבר מינו. "שלוף, שלוף כבר. שמענו שיש לך גדול. תראה לנו אותו", אמר הקצין לא', בעוד הנוכחים פורצים בצחוק.
א' שהובך מהמתרחש, סירב לדרישה - אך הקצינים לא הרפו ואף נעלו את דלת החדר תוך שהם ממשיכים לצעוק ולדבר בגסות. "אחד מהם זרק עלי שקית שהכילה בתוכה מעילים צבאיים, הוא זרק אותה על ראשי כמה פעמים. הם דיברו בגסות ורצו שאני אוריד את המכנסיים", סיפר א' בחקירה.
על פי עדותו של א', אחד הקצינים הדף אותו, תפס בידו והושיבו אותו בכוח על כיסא: "הם רצו בכוח שאוריד את המכנסיים. אחד הקצינים ריתק אותי בידיו לכיסא כדי שלא אזוז בזמן שכל השאר צוחקים. רציתי למות מבושה".
רגע לפני שהופשט בכוח, לדבריו, הצליח א' להשתחרר מאחיזת הקצין. באותו הרגע, שלף הקצין סכין ואיים עליו כי יחתוך את מכנסיו. הקצין, שהבין כי חצה קו אדום, טען מאוחר יותר שהמעשים נעשו בהומור וכי מדובר במעשה קונדס ותו לא. בעקבות האירוע, הגיש א' תלונה כנגד שני הקצינים ביחידת מצ"ח ערבה.
בעקבות המקרה, הקצינים הושעו מתפקידם ובתום חקירתם הם שוחררו בערבות. הפרקליטות הצבאית הגישה נגד הקצינים כתב אישום לבית הדין הצבאי בפיקוד הדרום.
סנגוריהם של הקצינים, עורכי הדין אבי חימי, ארז שלו, סרן עמית שוחנצקי וסרן אלישר פיינגלש שייצגו אותם מטעם הסניגוריה הצבאית, הצליחו להגיע להסדר טיעון עם התביעה לפיו סעיף ההטרדה המינית יימחק. בתמורה, הקצינים יודו במעשיהם ויורשעו בעבירות של התנהגות בלתי הולמת.
הקצינים הביעו חרטה על מעשיהם, טענו שמדובר במעידה חד פעמית וכי לא הייתה להם כל כוונה לפגוע בחייל. השופטים אימצו את הסדר הטיעון, אך הדגישו בגזר הדין כי מעשיהם של השניים חמורים שכן הם פגעו בחירותו, בכבודו, בפרטיותו ובנפשו של א'.
"במעשיהם המפורטים לעיל, חטאו לתפקידם, וחרגו לא אך מנורמות ההתנהגות הראויות לקצין אלא גם מערכי מוסר כללי ונורמות התנהגות מקובלות. דרגתם הצבאית של הנאשמים, פער הדרגות מול המתלונן, תפקידיהם המשמעותיים בחטיבה ועצם חבירתם יחדיו בביצוע המעשים מעצימים את היבטי החומרה ומחדדים את עומק הכישלון הערכי, המוסרי והפיקודי", ציינו השופטים בגזר הדין.
השופטים התחשבו בעובדה שהקצינים נפגעו כלכלית בתקופת השעייתם עד אשר אולצו לבסוף לפרוש מצה"ל ולסיים את הקריירה הצבאית שלהם מוקדם מהצפוי. על הקצינים נגזרו 21 ימי מאסר שירוצו בעבודות שירות בבסיס צבאי, 45 ימי מאסר על תנאי והורדה לדרגת סרן. כמו כן, נקבע כי כל אחד מהם ישלם פיצוי של 3,000 שקלים ל-א'.