חיילת צה"ל שחזתה בנפילת רקטת גראד בסמוך אליה, הוקרה לאחרונה כנכת צה"ל: רב"ט ח', אז בת 19, ששירתה במהלך מבצע "צוק איתן", בבסיס ג'וליס בדרום, לקטה במחלת הטרשת הנפוצה לאחר שחזתה בנפילת הרקטה.
המקרה התרחש לפני כשלוש וחצי שנים בעיצומו של המבצע הצבאי ברצועת עזה. במהלך שמירה שגרתית בבסיס, חזתה ח' בנחיתת רקטה במרחק של כ-25 מטר. "נכנסתי לפאניקה. רצתי בבהלה למיגונית. הייתי משותקת, קפאתי. מהפחד לא יכולתי לזוז. רעדתי והיו לי דפיקות לב מהירות. המפקד שלי, שראה אותי, שלח אותי לנוח בחדר. בגלל שאחרי כמה שעות נאלצתי לחזור למשמרת באותו המקום, הפחדים שלי התעצמו. נאלצתי שוב ושוב להסתתר במיגונית בגלל התראות 'צבע אדום'. הסתובבתי סהרורית, עם כאבי ראש, היה לי קושי לזוז והייתה לי חולשה בידיים. בכיתי הרבה", סיפרה החיילת.
כמה ימים לאחר האירוע, אושפזה ח' בבית החולים קפלן ברחובות. לאחר שאובחנה במחלת הטרשת הנפוצה, פנתה החיילת לקצין התגמולים במשרד הביטחון ודרשה להכיר בה כנכת צה"ל. קצין התגמולים דחה את תביעתה, בנימוק שלא הוכח כל קשר בין מחלתה לבין שירותה הצבאי.
באמצעות עו"ד מיכאל פסקל, הגישה ח' ערעור על ההחלטה לבית משפט השלום בראשון לציון. במסגרת הערעור, הגישה ח' חוות דעת של רופא המומחה ברפואה פנימית לפיה דחק נפשי עלול לגרום להתפרצות הטרשת הנפוצה. לטענתו, ח' שנותרה לבדה בבסיס בשבת, הייתה חסרת אונים ולא היה לה עם מי לחלוק את תחושותיה. כמו כן, סביר להניח שנפילות הרקטות בימים שלאחר האירוע החמירו את מצבה, והביאו אותה לכדי שיתוק בארבע הגפיים. "המחלה פרצה שעה שטילים נחתו על ראשה והיא מסתגרת בדד במגורי החיילות", נכתב בחוות הדעת.
מנגד, טען קצין התגמולים, שאין הוכחה חד-משמעית שהדחק הנפשי שנבע מנפילת הרקטה גרם להתפרצות המחלה בגופה של ח'. לדבריו, היא הייתה לוקה במחלה גם אם לא הייתה נחשפת לנחיתת הרקטה.
חברי הוועדה שדנה בתיק, בראשותו של השופט גיא שני, החליטו לקבל את הערעור של ח' ולהעניק לה 50 אחוזי נכות. זאת לצד כיסוי הוצאות משפט מצד משרד הביטחון בסך עשרת אלפים ש"ח. בפסק הדין נכתב ש-ח' חוותה אירוע דחק משמעותי, חריג וקיצוני וחוותה תחושה אמתית ומוחשית של איום על חייה. חברי הוועדה הסתמכו על חוות דעת של רופאי בית החולים קפלן שטיפלו ב-ח'.