ההתעלמות הבוטה של עורכי הניו יורק טיימס מרצח החייל עדן אטיאס, עוררה ברשת סערה בקרב יהודים רבים ואוהבי ישראל. את אחד מהגלים, כפי שדיווחנו בתחילת השבו, הניע מאמר נוקב על בחירת הכותרת של הידיעה ("תקיפת ישראלי מחריפה את הלחץ על הפלסטינים") ועל התמונה הראשית של הכתבה – תמונת אם הרוצח שמקוננת על מעצרו בישראל על ביצוע הרצח.
המאמר הנוקב, מותח ביקורת על עורכי הניו יורק טיימס על כך שהכתבה לא כללה את תמונתו של הנרצח ועל כך שהפכה את הקערה על פיה והציגה את הפלסטינים כקורבן. עוד במאמר, הציג הכותב את תגובת הניו יורק טיימס באשר לנושא וכן את תגובתה של המנהלת של שלוחת ירושלים של העיתון שטענה כי אכן היה צורך בהוספת תמונתו של אטיאס בכדי לאזן את אופי הפרסום. אלא שלמרות שהיה בכוחה של העורכת לתקן את הטעות ולהוסיף את תמונתו של אטיאס לכתבה ברשת, היא לא עשתה זאת.
>> נושמים צבא? לסיפורים הכי מעניינים, הצטרפו לפייסבוק של פז"ם
בסופו של המאמר, צרף הכותב את כתובת המייל של מרגרט סאליבן, העורכת הציבורית של הניו יורק טיימס (אחראית בין השאר על הקשר עם הקוראים של העיתון) כדי שאלו שישתכנעו מהאמור במאמר יכתבו לה גם בדרישה לתקן את העוול שנעשה. וכעבור כמה ימים, הלחץ עבד ומערכת הניו יורק טיימס הוציאה התנצלות רשמית שהעלתה סאליבן לבלוג שלה בו היא מספרת על עשרות המיילים שקיבלה ומודה כי אכן נעשתה טעות.
בפוסט שפרסמה ציינה כי התמונה נבחרה מכיוון שיש בה הרבה רגש וכי היא עשויה לעורר סימפטיה בקרב הגולשים. עוד ציינה כי הכאב העולה מהתמונה הוא על אם הדואבת את המעשה הרע שביצע בנה. ובכל זאת, ציינה והדגישה כי הבחירה הייתה שגויה. בנוסף, סיפרה כי בבירור שערכה עם העורכים סביב הנושא, העורכת שהייתה אחראית על הצילומים באותה השעה, טענה כי היה מקום להמתין עד להפצת תמונות הלוויה ורק אז לפרסם את הכתבה.
נקווה שלא יהיו עוד אירועים כאלו, אבל במידה ויהיו, שיקבלו סיקור הולם ומאוזן יותר בתקשורת העולמית.