ביום חמישי האחרון התקיים טקס מצטייני שר הבטחון ולאחד המצטיינים נבחר רס"מ שרון מזאי, מפקד מטבח בבסיס של יחידה 8200 בצפון הארץ. המטבח עליו הוא מופקד נחשב לאיכותי כל כך שגם הרמטכ"ל בחר להגיע אליו לארוחת ראש השנה.
שרון עצמו (42, נשוי פלוס שלושה) חלה בלוקמיה לפני כחמש שנים ונאלץ לעבור טיפולים קשים במיוחד, מכימותרפיה ועד טיפולים ביולוגיים. למרות זאת הוא ממשיך לשרת בבסיס ובהצטיינות כשביום העצמאות השבעים של מדינת ישראל נבחר למצטיין מפקד היחידה שלו 8200.
"אף פעם לא הבלטתי את נושא המחלה שלי ולתחושתי אני מצטיין למרות ולא בגלל המחלה", אומר רס"מ מזאי בראיון ל-mako רגע לפני טקס המצטיינים ומציין שהוא "נרגש מאוד".
הוא מספר שגם ברגעים הקשים ביותר מה שהחזיק אותו הוא התפקיד הקולינרי בצבא. "באופי שלי אני מסתכל על כל דבר בחיים בצורה שונה. בין הטיפולים הייתי בטלפון וממשיך להתעסק במה שקורה בבסיס, התפקיד של מנהל המטבח בבסיס הוא האור בקצה המנהרה מבחינתי".
"בהרבה מקרים הייתי מסיים טיפול וחוזר לבסיס", הוא מעיד. "למרות הטיפולים, אני מחובר ברמה הכי גבוהה בעולם לחיילים הרבים שאוכלים אצלי במטבח, יש תחתיי 40 אנשי צוות וכולם מבינים שאנחנו תורמים ישירות לבטחון המדינה".
"אי אפשר להבין איך אני מעריך יום שבו אני פשוט קם ולא סובל מכאב כלשהו. אני מאושר ומקרין את האושר לחיילים"
רס"מ שרון מזאי
בעידן שבו שומעים כל הזמן על הוצאת פטורים ואנשים שמנסים להתחמק משירות לא מובן מאליו לשמוע אדם שלא נותן לאף מגבלה להרחיק אותה מהיחידה והשירות בתפקיד שלו.
"כשאנשים רואים אותי הם נכנסים לפרופורציות. גם אנשי צוות העובדים של חדר האוכל שחלק מהם אזרחים מגיעים ולא מוותרים גם בימים שמשהו קשה או כואב להם. נותנים את המאה אחוז כל יום".
מהשיחה איתו מבינים שהמחלה רק חיזקה אותו כאדם. "אני מאמין שהריצה המהירה שלי קדימה השאירה את החולי הרחק מאחור ומרגיש הרבה יותר טוב למרות הקשיים שעברתי. אי אפשר להבין איך אני מעריך יום שבו אני פשוט קם ולא סובל מכאב כלשהו. אני מאושר ומקרין את האושר לחיילים".
רס"מ מזאי מסביר שהדור הנוכחי של חיילי צה"ל שונה ולמד שצריך לגשת אליהם בדרך אחרת. "אני משתדל להסתכל לכל חייל שמסתובב בחדר האוכל בעיניים. אם אני רואה מישהו שטיפה לא טוב לא אני ניגש ומתעניין מה עובר אליו. יש בבסיס המון אוכלוסיות, טבעוניים, אלרגניים וחשוב לי שכל אחד מהם יקבל מענה במנות".
מה המנות המבוקשות ביותר? שרון מספר שיש עדיין את השניצל הישן והטוב אבל אצלו בחדר האוכל מגישים גם המבורגר טבעוני וסושי טבעוני.
"המטרה שלי תמיד הייתה להיות המטבח המוביל בצה"ל ומעבר לכך", הוא מסביר בהתרגשות. "היום כשאני מסתובב בחדר האוכל אנשים פונים אליי ומשווים את הארוחות לחופשות שהם יצאו אליהן".
לדבריו ככה זה שבבסיס מוגשים בארוחת הבוקר וופל בלגי וחביתות בהזמנה אישית לצד מכונה לסחיטת תפוזים. "יש לי חלומות פרועים בקטע המקצועי ואני מרגיש שלאט לאט אני מצליח להגשים אותם. המפקד שלי זיהה את השיגעונות החיוביים שלי ותומך בי".
מעבר לארוחת הם פתחו בבסיס גם מתחם למזון מהיר שמגיש טורטיות עם שווארמה לחיילים בין הארוחות.
"ביום שתוכננה פתיחת אזור המזון מהיר חליתי בדלקת ריאות והמפקד שלי כתב בקבוצה שנדחה את האירוע", נזכר שרון. "כמובן שלא ויתרתי והגעתי. הייתה מוזיקה, מכונות ברד והמון חיילים. אני עמדתי מהצד והזלתי דמעה מהתרגשות. מאותו רגע לא דלקת ריאות ולא שום דבר, הכל נעלם".
התפריט העשיר והמושקע של המטבח בבסיס הגיע לאוזניו של הרמטכ"ל רב אלוף אביב כוכבי שבחר להגיע לשם לארוחת ערב ראש השנה. "זו הייתה הצלחה אדירה", משתף רס"מ מזאי. "לארח את הרמטכ"ל עם משפחתו ולראות אותם נהנים כל כך, כשגם אשתי והילדים ישבו בצמוד אליהם, מה זו מחלה לעומת רגעי האושר האלו? זה עף אחורה, זה כלום".
כעת שנבחר למצטיין שר הבטחון רס"מ שרון מזאי מבהיר שעבורו זהו רק ציון דרך וכבר מסמן את המטרות הבאות.
"ההצטיינות הזו עבורי היא ציון דרך אבל יש לי עוד המון שאיפות להמשך", הוא מדגיש. "האושר הכי גדול הוא החיילים שמחמיאים, אומרים שלא היה חסר להם כלום בשבת ותודה שאתה חושב עלינו. אני מרגיש שותף מלא לבטחון המדינה וזו זכות ענקית".
לסיום הוא מוסיף: "המסר שלי למי שעובר קושי שבנאדם שרוצה מספיק שום מחלה לא תעצור אותו. כל דבר נפתר בטוב ומי שיחשוב איך לעשות טוב זה יחזור אליו".