"איראן נמצאת במקום הראשון בעוצמת וטכנולוגית הטילים בקרב כל מדינות המזרח התיכון, ונמצאת גבוה מאוד בדרוג העולמי כולו". כך טען השבוע מפקד כוחות האוויר במשמרות המהפכה, שאחראים גם על תחום הטילים.
בראיון לרשת פארס האיראנית טען בריגדיר גנרל אמיר עלי ח'אג'יזאדה כי דירוג זה נכון גם לתחום המטוסים הלא מאוישים.
לדבריו, באיראן התקבלה החלטה "להפסיק לדווש אחרי יכולות האויב", כפי שהגדיר זאת. "עלינו להמשיך בפעולות ההרתעה שלנו בלי הפסקה". לטענתו, תוכנית הטילים לא נועדה למטרות לא קונבנציונאליות.
עוד אמר הבכיר שאיראן הצליחה לשנות את יחסי הכוחות לטובתה "על ידי רתימת הטכנולוגיה הדרושה לייצור טילים בליסטים" ושיש להם את היכולת והטילים להתמודד עם נושאות המטוסים של ארה"ב.
הטילים האיראנים, יש להזכיר, לא משרתים רק אותם, אלה נשלחים גם לסוריה, לעיראק ולחיזבאללה, כפי שח'אג'יזאדה אישר בעצמו עוד בשנת 2015. על פי פרסומים זרים, לחיזבאללה יש כבר היום למעלה ממאה אלף רקטות וטילים שרובם הוברחו לשם מאיראן.
בישראל מתייחסים מאוד ברצינות לאיום הטילים האיראני. רק באפריל האחרון הציגו האיראנים מה שהם טענו כטיל חדש שמגיע לטווח של 1,300 ק"מ. כזה ש"מגיע עד לישראל", כפי שנאמר בפרסומים שם.
בין הטילים האיראנים ניתן למנות את הפתאח 110 לטווח של כ-300 ק"מ שנמצא גם בידי חיזבאללה, השיהאב 3 לטווח של 1,500 ק"מ והסג'יל, שלטענת האיראנים מגיע לטווח העולה על 2,000 ק"מ.
למרות האיום נזכיר שביוני 2017 איראן שיגרה בפעם הראשונה מטח טילים מבצעי. לפחות 10 טילים שגורו מאיראן למטרות דאעש בסוריה. והערכה הייתה שמדובר מדובר בטילי ד׳ואלפקאר לטווח 700 ק״מ.
בישראל העריכו שהמטח הזה לא נועד רק לדאעש, אלא גם כדי לשלוח מסר לירושלים. אולם ימים מעטים לאחר מכן התברר שחלק מהטילים נפלו בשטח איראן בגלל תקלות ועוד כמה נפלו בסוריה גם כן בגלל תקלות. ככל הנראה רק שני טילים הגיעו ליעד.
בחודש מאי 2018 נרשמה תקרית חריגה כשכוח קודס במשמרות המהפכה שיגר עשרות רקטות לעבר רמת הגולן אך רובן יורטו על ידי מערכות ההגנה הישראליות וכמעט שלא נגרם נזק למוצבי צה"ל שהיו מטרת התקיפה.
גם בתחום המטוסים ללא טייס, נזכיר שבפברואר 2018 איראן שיגרה לעבר ישראל את ה"מל"ט החמקן" שלה. זה אותר עוד לפני שנכנס את גבולות הארץ ואחרי שהיה תחת מעקב הופל על ידי מסוק קרב.