בפברואר 2015 נחרד העולם כולו מסרטון שפרסם ארגון המדינה האסלאמית ובו נראו אנשיו שורפים למוות את הטייס הירדני מואעז יוסף אל-קסאבה, קצין בדרגת סגן בצבא הירדני שנפל בשבי הארגון בדצמבר 2014 לאחר שמטוס ה-F-16 שלו הופל. על פי כל הדיווחים, ההוצאה להורג התקיימה חודש קודם לכן – בינואר 2015.
כעת נחשפים פרטים חדשים על הימים שלפני המעשה. על פי גורם פנימי, עריק שטוען כי היה מעורב במותו של אל-קסאבה, הטייס לא היה מודע לכך שהוא עומד להירצח באופן כה ברוטאלי לעיני המצלמות. הדברים שודרו בסרט תיעודי חדש ברשת אל-ערביה.
בסרטון המקורי נראה אל-קסאבה כשהוא מובל על ידי השומרים אל כלוב ענק שעולה באש. "צילמנו אותו באתר שבו היה אמור להיות מוצא להורג, ואז עשינו זום על הפנים. הוא לא ידע באותו זמן שאנחנו מתכננים לשרוף אותו", סיפר הגורם.
לטענת העריק, הטייס בן ה-22 הבין את שנגזר עליו רק ברגע שהוטבל בבנזין. עוד טען כי ארגון המדינה האסלאמית השקיע לא מעט משאבים בתיעוד המעשה והציב לא פחות מארבע מצלמות שצילמו את האירוע מזוויות שונות. הסרטון, שאורכו 22 דקות, צולם בעיר ראקה, בירת המדינה האסלאמית בסוריה. לטענת העריק הוא עבר עריכה מסיבית, כולל הוספה של אפקטים ולהבות. לדבריו, הסרטון נועד להעביר מסר של "מידה כנגד מידה" על כך שהטייס הירדני וחבריו שורפים אזרחים חפים מפשע: "המסר היה שאסור לרחם עליו כשהוא נשרף, כי הוא בעצמו שרף חפים מפשע".
בסרטון נראה רעול פנים, לבוש מדי הסוואה מדברית, שמשליך לפיד בוער ומבעיר את הטייס הירדני. לטענת העריק, המוציא להורג הוא אבו מוחמד אל-עדנאני, מי שהיה אז הדובר של ארגון דאע"ש וגם מפקד בכיר בארגון. אל-עדנאני חוסל באוגוסט 2016 כשכלי טיס אמריקאי פוצץ את הרכב שבו נסע באזור העיר חאלב.
פרסום הסרטון עורר בשעתו זעם רב בממלכה הירדנית. היו טענות שהמלך עצמו, טייס קרב בהכשרתו, השתתף בתקיפות התגמול נגד הארגון. משא ומתן התקיים לשחרורו של אל-קסאבה, אך זה נכשל. ממשלת ירדן דרשה הוכחה כי אל-קסאבה עדיין בחיים – אולם ארגון דאע"ש סירב להיענות לדרישה ולבסוף פרסם את הווידיאו שמתעד את רציחתו.
לאחר פרסום הסרטון, שסוקר בהרחבה בכלי התקשורת ברחבי העולם, היו מספר מומחים שטענו כי הוא מזויף וכי אל-קסאבה נורה בראשו, וגופתו נשרפה כשכבר לא היה בחיים. לטענתם זה היה ניסיון נוסף של אנשי המדינה האסלאמית לזעזע את העולם באמצעות תעמולה רצחנית. העדות החדשה של העריק מחזקת את ההנחה הראשונית שמדובר בתיעוד אמיתי.