18 שנות לחימה של צה"ל בלבנון לא הוגדרו עד היום כמלחמה, ולכן צה"ל מעולם לא פרסם כמה חיילים נהרגו בדרום לבנון. גם כאשר היו ניסיונות לפנות לצבא כדי לקבל את הנתון, התשובה הייתה שלא ניתן להפיק כזה משום שהאירוע ארוך השנים לא הוגדר כמלחמה. אגב, זה לבדו מקומם עד היום לוחמים רבים ששרתו בלבנון.
קבוצה של לוחמים לשעבר ששותפים לניהול קבוצת הפייסבוק "סיפורים מלבנון – מה שקרה במוצבים" החליטו שלא לחכות למדינת ישראל ובשבועות האחרונים הרכיבו את הרשימה בעצמם. הנתון אליו הגיעו מתייחס לתקופה שבין 29 בספטמבר 1982 אז הסתיימה באופן רשמי מלחמת לבנון הראשונה ועד לנסיגה ב-24 במאי, שנת 2000.
הנתונים קשים מאוד. 675 חיילים נפלו בלבנון מסיום מבצע שלום הגליל, מהם 414 ברצועת הביטחון אחרי הנסיגה שהייתה ב-1985 מקו האוואלי לרצועה הצרה שנפרסה לאורך גבול הצפון. בין ההרוגים יש גם מספר אזרחים, שבעבור ההכרה חלק מהמשפחות שלהם היו צריכות להיאבק.
"המספר לא רשמי, הוא תוצאה של בדיקה ידנית שעשינו בין כלל חללי צה"ל, כדי לאתר את הנופלים ב-18 שנות לבנון - כי המדינה מסרבת לעשות את זה", מציינים בשיחה עם mako חיים הר זהב, עודד קרמר ויוסי קאופמן (יוסיפון), שלקחו את הנושא כפרויקט אישי וגם לאומי.
למרות המאמץ הם מבקשים לציין שברור להם שלא כל השמות מופיעים ברשימה, כך שלא מדובר בנתון סופי ומוחלט. "אנו מתנצלים מראש בפני כל מי שטעינו בעניינו ובפני כל מי שעלולים להיפגע. לא מעט מבין אלה שכן מופיעים בה כלל לא מקוטלגים כנופלים בלבנון באתר "יזכור" שעליו התבססנו ודרוש היה מחקר נוסף כדי לזהות את מקום ונסיבות נפילתם".
על הדרך בה פעלו להרכבת הרשימה הם הוסיפו: "אספנו את השמות בעצמנו כי כך למדנו לעשות: לא משאירים אף אחד מאחור ועושים הכל כדי לוודא זאת. הגיע הזמן שישראל תכיר רשמית במלחמה ולו כדי לעשות צדק עם הנופלים, לצד האלפים שחזרו משם".