בזמן שרוב בני הנוער בגילו סוללים את דרכם לשוק העבודה בעבודה ברשתות מזון מהיר או במלצרות, הנער חרשוורדח'אן זאלא בן ה-14 מהודו זכה בחוזה ענק עם הממשלה לייצור מל"טים.
סיפורו יוצא הדופן של זאלא, שהצליח ליצור אבטיפוס של מל"ט שמטרתו זיהוי ונטרול מוקשים, פורסם בימים האחרונים בכלי התקשורת מסביב לעולם. לדבריו הוא חשב על הרעיון לאחר ששמע בחדשות על חיילים שנפצעו כתוצאה מפיצוץ מוקשים.
לאחרונה זכה זאלא בחוזה על סך 730 אלף דולר (כ-2.7 מיליון שקלים) עם מחלקת המדע והטכנולוגיה של גוג'ראט, המדינה בהודו שבה הוא מתגורר. זאלא הציג את האבטיפוס שלו בוועידה לחדשנות שהתקיימה החודש. פיתוח האבטיפוס הזה עלה לו 7,300 דולר - כך שהוא כבר יצר רווח של פחות או יותר פי מאה על ההשקעה.
המל"ט של זאלא כולל מצלמה תרמית ברזולוציה גבוהה, חיישן אינפרה אדום וכן פצצה זעירה שתפקידה להרוס את המוקש. זארא סיפר בראיון שבתחילה חשב ליצור רובוט, אלא שאז הבין שבמקרה של פיצוץ מוקש, ההדף יפגע גם ברובוט עצמו. אז עלה לו הרעיון להשתמש בכלי טיס זעיר. בגוג'ראט מקווים להפוך את הרעיון הזה בסופו של דבר למסחרי, ולטענת זאלא, המל"ט שלו זול ויעיל יותר מאלה שבשימוש הצבא כיום.
הנער בן ה-14 כבר רשם את ההמצאה על החברה שהקים תחת השם "Aerobatics 7". מפתיע לגלות שהוריו כלל אינם קשורים לתחום: על פי התקשורת בהודו, אביו רואה חשבון ואמו עקרת בית.
על פי הסטטיסטיקות, מוקשים הורגים מדי שנה בין 2,000 ל-5,000 בני אדם ברחבי העולם, ואלפים אחרים נפצעים. בעולם מגדירים את הנתונים הללו עד כמה שאפשר כמגמה חיובית, מפני שבסוף המאה ה-20, מספר ההרוגים כתוצאה ממוקשים עמד על 15-20 אלף בשנה.