למרות שהנושא הזה ירד מהכותרות כמעט לחלוטין, המוני פליטים, בעיקר כאלו שבורחים מגורל אכזר במלחמת האזרחים בסוריה, ממשיכים לשטוף מדינות כמו טורקיה ויוון. אלא שהמסעות האלה כוללים מכשולים רבים בדרך. כבר סיפרנו לכם על התופעה המזעזעת של הפליטים שטובעים בים, וכעת מסתבר שמתרחשת תופעה מזעזעת לא פחות – משפחות שלמות של פליטים שחיות באוהלים פרוצים בקור עז ובטמפרטורות שצונחות מתחת לאפס.
גל הקור ששטף את ייון בשבועות האחרונים גרם למותם של לפחות ארבעה פליטים. רבים אחרים סבלו מפגיעות קור. הפליטים כאמור, מתגוררים באוהלים זמניים שאינם ערוכים להתמודד עם תנאי הקור הקשים. התופעה עוררה מחדש את הדיון סביב יחסן של המדינות לפליטים.
Europe's warm welcome for refugees..
#MoriaCamp #Greece
Posted by Mohammed Matter on Saturday, January 7, 2017
"מדיניות ההזנחה הצינית שבהן נוקטות מדינות אירופה מתווספת לטרגדיה של הטמפרטורות הקפואות, וחוסר המוכנות לחורף. אלו גרמו למצב בלתי נסבל עבור אלפי גברים, נשים וילדים שמבקשים למצוא הגנה באירופה", אמר קלמנט פרין, רכז ארגון "רופאים ללא גבולות" ביוון, שדבריו הובאו באתר Vocativ. "השלטונות ביוון חייבים להפסיק להתגאות בהישגים ההומניטריים שלהם לכאורה, בזמן שאלפי אנשים סובלים בקור בלתי נסבל. אדם שבורח ממלחמה לאחר שעונה וחווה אלימות קיצונית, לא צריך לעבור את זה".
And this is #Elliniko in #Athens where ~400 people are settled. Winter is not the problem. Living in tents like these is. pic.twitter.com/dPho2wWduN
— MSF Sea (@MSF_Sea) 11 בינואר 2017
בעוד שארגוני הצדקה פועלים בשטח ומחלקים לפליטים בגדים חמים ושמיכות, רשויות ההגירה ביוון, וכפי שנראה גם במדינות נוספות, לא לוקחות אחריות. "המצב שנוצר הוא בלתי נסבל", אמרה דוברת הנציבות האירופית (הרשות המבצעת של האיחוד האירופי) נטשה ברטוד. "אבל חשוב לנו להבהיר: האחריות להבטיח שתנאי המחייה ביוון הם נאותים, חלה על הרשווית ביוון".
גורמים רשמיים ביוון מסרו מנגד שהם מנסים להעביר את הפליטים באופן זמני לבתי חולים, אך ישנן בעיות "אזרחיות ומשפטיות" שיש לפתור קודם. על פי ההערכה, כ-15,000 בני אדם חיים במתקנים שמיועדים לכל היותר למספר בודד של אלפים.