המחבל והבי אבו רוב, שרצח את החיילת ליאת גבאי ושוחרר בעסקת שליט לאחר 17 שנות מאסר, ירצה את כל יתרת עונש מאסר העולם שנגזר עליו. כך קבע בית המשפט המחוזי בנצרת.
אבו רוב נעצר בנובמבר 1994, כאשר רצח במכות גרזן את גבאי, בת 20, סמוך לתחנת המשטרה בעיר. הרצח האכזרי זעזע את העיר עפולה.
בית המשפט גזר עליו עונש מאסר עולם (40 שנה), מתוכן הוא ריצה 17 שנות מאסר. בהסכם עסקת שחרור החייל השבוי, גלעד שליט, שמו של אבו רוב הופיע ברשימת האסירים שחמאס דרש לשחרר מהכלא הישראלי.
רשויות החוק בישראל עדכנו את בני משפחתה של גבאי על הכוונה לשחרר את רוצח בתם. בלב כבד הם הסכימו שישוחרר כדי ששליט יוכל לחזור לחיק משפחתו וכך, באוקטובר 2011, אבו רוב שוחרר בעסקת שליט, ובמסגרת תנאי שחרורו נאסר עליו לעסוק בפעילות טרור.
למרות האיסור, לפני כתשעה חודשים אבו רוב נעצר בחשד שחזר לבצע עבירות ביטחוניות ובהעברות כספים לפעילים בכירים בחמאס. מעצרו היה חלק ממעצר רחב מאוד של פעילי טרור אשר נעצרו בעקבות חטיפתם ורציחתם של שלושת הנערים: גלעד שער, אייל יפרח ונפתלי פרנקל.
בעקבות מעצרו הוחלט להפקיע את עונשו ולמעשה נקבע שהוא ירצה עוד 23 שנות מאסר כדי להשלים את מאסר העולם שנקבע לו.
מכחיש את הטענות
אבו רוב הגיש עתירה לבית המשפט המחוזי בנצרת בטענה שיש לשחררו. לדבריו, את רצח החיילת גבאי ז"ל ביצע לאחר שנחשד בשיתוף פעולה עם ישראל, ומחבלים מפלג הפת"ח ירו בו כנקמה ברגלו ועינו אותו. לטענת אבו רוב, הוא ביצע את הרצח האכזרי כדי להוכיח להם שאינו משתף פעולה.
בנוסף, אבו רוב הכחיש מכל וכל שחזר לבצע פעילות טרור. הוא ציין כי אחיו הינו פעיל חמאס לשעבר שכלוא בכלא הישראלי, וזה טבעי שהוא יהיה איתו בקשר. לדבריו, הטענה שיש לו קשרים עם פעילי טרור בעזה אינה מצביעה על מעשה פלילי. "אני תומך בהליך השלום ובהשלמה עם ישראל. כל חודשיים התייצבתי לפגישה עם נציג שב"כ ומעולם לא הוזהרתי שאני סוטה מהמותר", טען אבו רוב.
אלא שלבית המשפט הוגש חומר חסוי של השב"כ המאשר כי אבו רוב אכן מעורב בפעילות טרור. השופטים החליטו לדחות את עתירתו של אבו רוב וציינו כי ההפרות שלו היו מהותיות ויש בהם כדי לפגוע בביטחון המדינה. לדברי השופטים הראיות שהציגו בפניהם אנשי השב"כ היו ברמת ודאות גבוהה.
יצוין, כי מאז ביצוע עסקת שליט נעצרו עשרות מחבלים על ידי כוחות הביטחון לאחר שהיו מעורבים במעשי טרור ובביצוע עבירות פליליות והוחלט להחזירם לכלא לריצוי המשך מאסרם לאחר שהפרו את תנאי השחרור.